Ποιά είναι άραγε;

Σίγουρα όσοι είδατε την περασμένη βδομάδα την σειρά Αίγια Fuxia θα διερωτηθήκατε γιατί η Κίκα κρέμασε στον τοίχο του νέου της σπιτιού ένα πορτρέτο που απεικονίζει μια γυναίκα. Εγώ έμεινα απορημένος γιατί δεν ήξερα ποιάν απεικονίζει το πορτρέτο αυτό. Έκανα όμως την έρευνα μου και ανακάλυψα ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι η …

σιδηρά κυρία Μάργκαρετ Θάτσερ, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου το 1979 – 1980.

Ο λόγος που οι σεναριογράφοι έκαναν αυτή την κίνηση ίσος είναι γιατί η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η πρώτη και μόνη ως σήμερα γυναίκα που κατέλαβε την πρωθυπουργική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου. Και ας μην ξεχνούμε τις πολιτικές πεποιθήσεις τις Κίκας και της μητέρας της.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν μισητή, κακή και πολύ άγρια ως χαρακτήρας.  Ίσος αυτός να είναι ένας άλλος λόγος που εξηγεί την πράξη των σεναριογράφων στην προσπάθεια τους να μας προϊδεάσουν για τον ερχομό της θκεία Ουρκάς.

Με τέτοια πρόσωπα πού έχει ως πρότυπα η Κίκα καταλαβαίνουμε και εμείς τώρα από πού πηγάζει η κακία και η αυστηρότητα της. Σε γενικές γραμμές η Κίκα είναι ένα αντίγραφο της σιδηρά κυρία Μάργκαρετ Θάτσερ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s