Και επίσημα… το πριγκιπικό ζεύγος!

Αντάλλαξαν όρκους στο αβαείο του Γουέστμινστερ

Ο 28χρονος Ουίλιαμ και 29χρονη Κάθριν ανακυρήχθηκαν επίσημα σύζυγοι από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ Ρόουαν Ουΐλλιαμς

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ο δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου και Κάθριν Ελίζαμπεθ Μίντλετον ανακυρήχθηκαν επίσημα σύζυγοι από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ Ρόουαν Ουΐλλιαμς, πνευματικό ηγέτη της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Ο 28χρονος Ουίλιαμ και 29χρονη αντάλλαξαν όρκους στο αβαείο του Γουέστμινστερ στο κεντρικό Λονδίνο ενώπιον 2.000 ατόμων και εκατομμυρίων άλλων, που παρακολουθούν την τελετή από τις τηλεοράσεις και το ιντερνέτ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι μέλη βασιλικών οικογενειών, διασημότητες και αθλητές. Χιλιάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στους γύρω δρόμους προκειμένου να δουν το πριγκιπικό ζεύγος.

«Εγγλέζοι» στο ραντεβού τους ήταν οι Βρετανοί ΚΑΙ στο πρώτο δημόσιο φιλί του πριγκιπικού ζευγαριού, το οποίο στις 15:30 βγήκε στο μπαλκόνι των ανακτόρων του Buckingham για το πλάνο που περίμενε ολόκληρη η υφήλιος.   

Σε ένα κυριολεκτικό παραλήρημα του λαού κάτω από παλάτι και με τις ιαχές του κόσμου να «σκίζουν» τον ουρανό της βρετανικής πρωτεύουσας, η Δούκισσα Catherine αντάλλαξε το πρώτο της φιλί πλέον με τον σύζυγό της. Είναι η πρώτη κοινή θνητή που μπαίνει στο Παλάτι μετά από 352 χρόνια.

Η Kate στεκόταν στην δεξιά πλευρά του μπαλκονιού, ο William στην αριστερή, ενώ σύσσωμη η Βρετανική βασιλική οικογένεια στάθηκε δίπλα και πίσω από το ζευγάρι. Όλοι ανεξαιρέτως χαιρέτησαν τους Βρετανούς που φαίνεται ότι πραγματικά ζουν πρωτόγνωρες στιγμές με τον σημερινό πριγκιπικό γάμο.

Μόλις βγήκαν στο μπαλκόνι, ο William ψιθύρισε την απαραίτητη προτροπή στην Catherine: «Μπορείς να χαιρετήσεις τώρα» της είπε, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, τα φλας «έπαιρναν φωτιά» από το πλάνο του φιλιού τους.

Ομως, λίγο αργότερα και εν μέσω της πραγματικά παραμυθένιας ατμόσφαιρας, το ζευγάρι, που ήταν φανερό πως είχε χαλαρώσει.  αψηφώντας το Πρωτόκολλο και βγαίνοντας για λίγη ώρα εκτός από κάθε οδηγία, αντάλλαξε και δεύτερο φιλί μπροστά στο πλήθος, μέσα σε άκρως πανηγυρική ατμόσφαιρα. Ηταν ίσως η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο και μάλιστα ενώπιον της βασίλισσας Ελισάβετ.

Αεροπορικοί σχηματισμοί έδωσαν το δικό τους στίγμα, ενώ οι κανονιοβολισμοί διήρκεσαν περισσότερη από μία ώρα.

Οι στιγμές που ζει το Λονδίνο ήταν πραγματικά παραμυθένιες. Και όπως κάθε παραμύθι τελειώνει με μία και μοναδική φράση: Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s