Άντρη Πολυδώρου: «Ετοιμάζω τη συνέχεια των “Γενιών της σιωπής”»

Η Άντρη Πολυδώρου, που έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο κυπριακό κοινό μέσα από το μυθιστόρημά της «Οι γενιές της σιωπής», προτίθεται μέχρι τα τέλη του 2012 να κυκλοφορήσει τη συνέχεια του επιτυχημένου μυθιστορήματός της που θα τιτλοφορείται «Η σιωπή της Κασσάνδρας».

Δήλωσε επίσης ότι νιώθει έντονα την ανάγκη να γράψει τη συνέχεια του βιβλίου που την έκανε ευρέως γνωστή τόσο στο αναγνωστικό κοινό όσο και στο τηλεοπτικό, μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου, που προβλήθηκε για δύο σεζόν από το πρώτο κρατικό κανάλι, σε σκηνοθεσία Κλείτου Κλέιτου.

«Η σιωπή της Κασσάνδρας» θα περιστρέφεται γύρω από την ζωή της τέταρτης γενιάς των ηρωίδων που πρωταγωνίστησαν στο πρώτο επιτυχημένο μυθιστόρημα, γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο και θα έχει να κάνει με την τελευταία κόρη των γενιών την Κασσάνδρα, κόρη της Αναστασίας, η κακιά δηλαδή κόρη της Άννας.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά υπενθυμίζουμε ότι στο πρώτο βιβλίο πρωταγωνιστεί η γιαγιά Αναστασία την οποία στη σειρά υποδυόταν η Λένια Σορόκκου που είχε το «χάρισμα» να προβλέπει τα μελλούμενα. Η εγγονή  της Αναστασίας, την οποία υποδυόταν η Μάρα Κωνσταντίνου απέκτησε μία μόνο κόρη την Άννα την οποία υποδυόταν σε νεαρή ηλικία η Έλενα Δημητρίου και στη συνέχεια σε μεγαλύτερη ηλικία η Άλκηστις Παυλίδου. Η Άννα, μέχρι τη στιγμή που ερωτεύεται τον μοναχό και φέρνει στον κόσμο μία κόρη την Αναστασία μητέρα της Κασσάνδρας έφερε ακριβώς το ίδιο υπερφυσικό χάρισμα με τη γιαγιά της. 

Η σειρά, όπως και το βιβλίο έκλεινε με την Κασσάνδρα ενήλικη πια να ετοιμάζεται για σπουδές και «σπάει» κατά κάποιο τρόπο τη σιωπή των γενιών. Η συνέχεια αναμένεται εξίσου συναρπαστική αφού θα βασίζεται και πάλι σε πραγματικά γεγονότα με έντονο τον μυστηριασμό και το υπερφυσικό στοιχείο όπως μας δήλωσε η ίδια η συγγραφέας, αφού και η Κασσάνδρα φέρει το «χάρισμα» των γιαγιάδων της. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει, σύμφωνα με την ίδια, το Δεκέμβριο του 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s