Η Google μας πάει βόλτα στο βυθό της θάλασσας


Η Google μας έχει πάει βόλτα παντού, στους δρόμους και τις γωνιές του κόσμου μέσω Google Maps, σε οποιοδήποτε σημείο της γης μέσω του Google Earth, στη θάλασσα με το Google Ocean και στο διάστημα με το Google Sky.

Τώρα ήρθε η ώρα να μπούμε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και να δούμε τη μαγεία του βυθού με το νέο project Catlin Seaview Survey της Google.

Εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να βουτήξουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και να παρακολουθήσουν ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα κοραλλιογενή οικοσυστήματα, το Great Barrier Reef.

Περίπου 50.000 πανοραμικές φωτογραφίες του συστήματος έχουν ανέβει στο Google Earth και το Google Maps και οι χρήστες μπορούν να τις δουν όλες μαζί σε μια ψηφιακή βουτιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στόχος του νέου project δεν είναι απλά να εντυπωσιάσει τον χρήστη με τις εικόνες μαγείας που προβάλει αλλά και να τον ευαισθητοποιήσει για τους κινδύνους από τις κλιματικές αλλαγές.

Πέρα από φωτογραφίες στις υπηρεσίες της Google θα υπάρξουν και βίντεο που θα ανέβουν σε ειδικό κανάλι στο YouTube και περιλαμβάνουν αποσπάσματα από καταδύσεις στον ωκεανό.
Η Google μας πάει βόλτα στο βυθό της θάλασσας

Οι φωτογραφίες είναι high definition και πανοραμικές και εκτείνονται σε βάθη από 30 έως 100 μέτρα.

Το project δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, θα είναι έτοιμο τον προσεχή Σεπτέμβριο όμως μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο επίσημο site.

Πηγή: e-go.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s