«Το ημερολόγιο ενός τρελού»

Τα Κέντρα Νεότητας Άλασσας, Νικηταρίου (16 του Μάρτη Παρασκευή), Αγιοι Βαβατσινιάς (17 του Μάρτη Σάββατο), Γαλάτα (18 του Μάρτη Κυριακή), Τερσεφάνου (24 του Μάρτη Σάββατο), Οδού (31 του Μάρτη Σάββατο), Αγρός (1 του Απρίλη Κυριακή), Λάσα (8 του Απρίλη Κυριακή), Παραμύθα (22 του Απρίλη Κυριακή), Ποτάμι (22 του Απρίλη Κυριακή) φιλοξενούν την πλανόδια θεατρική παράσταση «Το ημερολόγιο ενός τρελού» με τον ηθοποιό Μάριο Ιωάννου.

Το έργο είναι ένα από τα τέσσερα αριστουργήματα του Νικολάι Γκογκόλ. Το Ημερολόγιο ενός τρελού επικεντρώνεται στη ζωή ενός απλού δημοσίου υπαλλήλου ,του Ποπρίτσιν, ο οποίος διψά να τον προσέξει μια όμορφη γυναίκα ,που είναι η κόρη ενός ανώτερου αξιωματούχου, και την οποία ερωτεύεται. Το ημερολόγιο του περιγράφει σταδιακά το πέρασμα του στην τρέλα αφού μόνο μέσα από την τρέλα καταφέρνει ο ήρωας να φτάσει στο μεγαλείο της ζωής. Το έργο είναι μια έμμεση σάτιρα για την γραφειοκρατία και τον άδικη κατανομή των ανθρώπων σε κοινωνικές ομάδες.

«..Το θέμα είναι να έχω την ίδια αντιμετώπιση που έχει ένας καραγκιοζοπαίχτης όσο αφορά τον  τρόπο παρουσίασης μου .Με μια βαλίτσα που έχει τα κοστούμια που χρειάζομαι και με ένα πολύπριζο στο οποίο να συνδέω δυο φωτιστικά , την ψυχή μου και….. η παράσταση αρχίζει πάντα σε πλατείες η καφενεία. Είναι σημαντικό να δώσω μια εικόνα απλή για το Θέατρο μακριά από στεγανά και τυπικότητες που έχουν για μένα απομακρύνει τον αγνό κόσμο από το ποιητικό θέατρο για αυτό και οι παραπάνω χώροι που ανέφερα είναι σημαντικοί για το ανέβασμα του Μονολόγου μου..» Μάριος Ιωάννου

Ο Μάριος Ιωάννου ,ηθοποιός φοίτησε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα όπου και παρέμεινε για δεκατέσσερα χρόνια δουλεύοντας στο Θέατρο, τον κινηματογράφο και το Θέατρο.Εδώ και τέσσερα χρόνια ζει και εργάζεται στην Κύπρο.Στην Αθήνα συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες  στο Θέατρο όπως τον Σταμάτη Φασουλή ,τον Δήμο Αβδελιώδη ,την Άννα Κοκκίνου. Διετέλεσε ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο από το 2004 μέxρι το 2006. Στον κινηματογράφο ο Μάριος ερμήνευσε ρόλους σε πολλές ταινίες με σταθμό την ταινία Kalabush (εξολοκλήρου γυρισμένη στη Λεμεσό) αφού του χάρισε το βραβείο Α ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2004( ο μοναδικός Κύπριος ηθοποιός με το εν λόγω βραβείο).Μεταξύ άλλων σκηνοθετήθηκε στο σινεμά από τον Νίκο Κούνδουρο, τον Αντώνη Κόκκινο, τον Ρένο Χαραλαμπίδη. Στην Κύπρο αγαπήθηκε ως Ποπρίτσιν στο Ημερολόγιο ενός τρελού που του εξασφάλισε υποψηφιότητα για τα Κρατικά βραβεία ποιότητας 2007 .Η παράσταση περιόδευσε στην Κύπρο με επιτυχία αλλά και είχε την ευκαιρία να παρουσιαστεί στη σκηνή του Hellenic centre στο Λονδίνο. Με την παράσταση «που αυτό και σπίτι μου είναι» κέρδισε τρεις διακρίσεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου στο Καϊρο τον Οκτώβριο του 2010. Στο ευρύ κοινό της Κύπρου έγινε γνωστός ως Αντώνης στην πετυχημένη σειρά Μίλα Μου. Αυτή την περίοδο ο Μάριος είναι ο Σωτήρης στην Άκρη του παράδεισου και ο κηπουρός στη Λίμνη που προβάλλονται από το Κρατικό μας κανάλι. Η ταινία Fish n Chips του Ηλία Δημητρίου στην οποία πρωταγωνιστεί θα είναι έτοιμη για το ταξίδι της σε Φεστιβάλ και αίθουσες σύντομα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s