Η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft ξεπερνά την Yahoo

Όσοι ασχολούνται με το Διαδίκτυο από τα πρώτα του χρόνια θα θυμούνται και τον ιστοχώρο Yahoo σαν έναν ιντερνετικό κολοσσό. Ωστόσο, το τοπίο με την έλευση του Google έχει αλλάξει ολοκληρωτικά. Η μηχανή αναζήτησης της Google έκανε το Yahoo να περάσει στο περιθώριο. 

Ενδεικτικά αναφέρεται η έρευνα της εταιρείαςcomScore, σύμφωνα με την οποία τους δύο τελευταίους μήνες του 2011, το μερίδιο του Google αυξήθηκε ενώ η πορεία του Yahoo! ήταν αργή και σταθερή.

Το Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς η Google στις αναζητήσεις εντός ΗΠΑ είχε ποσοστό 65.4% και το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς έφτασε το 65.9%. Αντίθετα το Yahoo! το Νοέμβριο είχε ποσοστό 15.1% και το Δεκέμβριο το ποσοστό αυτό έφτασε στο 14.5%.

Όπως επισημαίνεται από την comScore, τα νούμερα αυτά δεν περιλαμβάνουν τις καθοδηγούμενες αναζητήσεις, οι οποίες δεν αντανακλούν τις πραγματικές κινήσεις των χρηστών.

Το 2012 τα πράγματα ήταν εξίσου άσχημα για το Yahoo! , αφού για τον Ιανουάριο που μας πέρασε, το μερίδιο του Google στις αναζητήσεις εντός ΗΠΑ ήταν 66.2% ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι ήταν 65.9%. Το μερίδιο του Yahoo! στην πίτα των αναζητήσεων έπεσε από 14.5 σε 14.1%.

Από την καθοδική πορεία του Yahoo! επωφελήθηκε το Bing της Microsoft με ποσοστό 15.2 τον Ιανουάριο και 15.3 το μήνα Φεβρουάριο.

Δύσκολο φαίνεται το έργο της Yahoo! να αλλάξει την κατάσταση, καθώς η πτώση στα ποσοστά της είναι αισθητή και το Bing φαίνεται πως θα παραμείνει για πολύ καιρό στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Πηγή: newbeast.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s