Θανατηφόρα παιδική τροφή θα κυκλοφορούσε στην κυπριακή αγορά

Κόκκινος Συναγερμός σήμανε στις Υγειονομικές Υπηρεσίες, όταν μετά από έλεγχο σε παιδικές τροφές στις αποθήκες του αεροδρόμιου Λάρνακας ανακαλύφθηκε το φονικό εντεροβακτήριο Σακαζάκι. Χάριν όμως στην έγκαιρη επέμβαση των υγειονομικών υπηρεσιών που εντόπισαν το βακτήριο, απετραπήκαν τα χειρότερα.

Το εντεροβακτηρίδιο αυτό θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα, οι ειδικοί το αποκαλούν “φονικό μικρόβιο” αφού προκαλεί μηνιγγίτιδα στα βρέφη.

Μάλιστα είναι το μοναδικό μικρόβιο για το οποίο η Παγκόσμια Οργάνωση Ασφάλειας Τροφίμων απαιτεί τη λήψη 40 δειγμάτων προκειμένου να ανιχνευθεί.

Οι τροφές εισήχθησαν αεροπορικώς από τη Ρωσία και είναι Ισραηλινής κατασκευής και προέλευσης.

Επειδή ακριβώς προέρχονταν από χώρα εκτός Ευρώπης, λήφθηκαν δείγματα και εστάλησαν στο Κρατικό Χημείο όπου έντρομοι οι λειτουργοί των Υγειονομικών Υπηρεσιών διαπίστωσαν την ύπαρξη του θανατηφόρου μικροβίου.

Το κοντέινερ όπου βρίσκονταν τα 120 μολυσμένα τεμάχια, περιείχε άλλα έξι προϊόντα για βρέφη, τα οποία όμως είχαν ήδη γίνει καπνός. Aμέσως, σήμανε κόκκινος συναγερμός και ξεκίνησαν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τυχόν κατανάλωση τους από βρέφη.

Τελικά εντοπίστηκαν στην αποθήκη του εισαγωγέα στη Λεμεσό και ευτυχώς έχουν δεσμευτεί όλες οι ποσότητες. Μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός ήδη, έβγαλε αυστηρή οδηγία σε όλες τις χώρες για να ελέγξουν και να προλάβουν παρόμοια περιστατικά. Σημειώστε ότι το φονικό αυτό μικρόβιο έστειλε στον τάφο βρέφη στην Κίνα και στη Γαλλία προ διετίας, αφού βρέθηκε στο παιδικό γάλα.

Ο Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Χρίστος Χρίστου δήλωσε στο Sigmalive ότι πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα μικρόβια. Πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, το προϊόν έτυχε ελέγχου από λειτουργό της υπηρεσίας, ο οποίος έστειλε το δείγμα στο γενικό χημείο του κράτους, εντοπίστηκε το βακτηρίδιο και δεσμεύτηκε η παρτίδα.

Ευελπιστούμε το προϊόν αυτό να έχει τύχει όντως δεσμευτεί και να μην κυκλοφορά στην αγορά…Προσοχή λοιπόν στους γονείς που αγοράζουν παιδικές τροφές…Οι τροφές αν έχουν ήδη δεσμευτεί ήταν Ισραηλινής καταγωγής!

Πηγή:http://www.sigmalive.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s