Η Μαρινέλλα ερμηνεύει «Ξύπνα Γληόρη»

Ο Γιώργος Θεοφάνους μελοποιεί τον επικήδειο λόγο της μάνας του Αυξεντίου ερμηνευμένο από τη Μαρινέλλα.

H κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρινέλλα μίλησε αποκλειστικά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στον Τάσο Τρύφωνος σε μια συγκινητική συνέντευξη για το «Ξύπνα Γληόρη», τους ήρωες, την Ελλάδα του σήμερα και για τους λόγους που την κάνουν να αισθάνεται ότι σήμερα ζούμε μια εθνική κατάθλιψη.

Ανήμερα Πρωταπριλιάς, ημέρας έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ η Μαρινέλλα θυμάται εκείνες τις στιγμές της ηχογράφησης του κομματιού «Ξύπνα Γληόρη» που μελοποίησε ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης.

Ο Γιώργος Θεοφάνους, με τη βοήθεια της αδελφής του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, κατέγραψε τον επικήδειο λόγο της μητέρας του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ και στη συνέχεια τον μελοποίησε. Το τραγούδι παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της μουσική παράστασης του Γ. Θεοφάνους «Τραγουδώ για το νησί μου» το 2008 στο Ηρώδειο και στην Κύπρο. Η Μαρινέλλα ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του συνθέτη και «ζωντάνεψε» με τη φωνή της αυτό τον σπαρακτικό λόγο σε μια συγκλονιστική ερμηνεία.

Το τραγούδι «Ξύπνα Γληόρη» θα διατίθεται σε πανελλήνια αποκλειστικότητα σε free download από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το http://www.kathimerini.com.cy την Κυριακή 1 Απριλίου και τη Δευτέρα 2 Απριλίου.

Όταν η τέχνη και μουσική ζωντανεύουν την ιστορία μέσα από το λυρισμό της μάνας του κορυφαίου ήρωα της σύγχρονης κυπριακής και ελληνικής ιστορίας, του Γρηγόρη Αυξεντίου.

πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s