Πώς να προετοιμάσετε το σπίτι σας για την άνοιξη

Πώς να προετοιμάσετε το σπίτι σας για την άνοιξη

Η άνοιξη πλησιάζει όλο και πιο πολύ και μεις πρέπει να προετοιμάσουμε το σπίτι μας κατάλληλα για να την υποδεχτούμε, όπως κάθε χρόνο άλλωστε!

Το χειμώνα συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε σκούρα χρώματα, “βαριές” κουρτίνες, χειμωνιάτικα χαλιά με σκούρες αποχρώσεις και γενικά η διακόσμηση του σπιτιού κινείται προς το σκούρο και χειμωνιάτικο στιλ. Όταν όμως πλησιάζει η άνοιξη καλό είναι να κάνουμε μερικές αλλαγές στο εσωτερικό του σπιτιού μας προκειμένου να ανανεωθούμε αλλά και να αλλάξουμε τη χειμωνιάτικη μας διάθεση σε μια πιο ανάλαφρη, φρέσκια και ανοιξιάτικη διάθεση. Αυτά που πρέπει να κάνουμε δεν είναι ούτε δύσκολα ούτε απαιτούν ιδιαίτερα πολύ από το χρόνο μας.

Συμβουλές για ένα ανοιξιάτικο σπίτι

Βήμα 1:

Σηκώστε τα χειμωνιάτικα χαλιά! Ναι, μπορεί να ακούγεται ίσως λίγο νωρίς αλλά είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε. Σηκώστε λοιπόν τα χαλιά σας, βγάλτε τα έξω στον ήλιο, πλύντε τα ή δώστε τα σε κάποια εταιρεία καθαρισμού και στη συνέχεια φυλάξτε τα με ειδικά καλύμματα για να είναι έτοιμα για τον επόμενο χειμώνα. Αν πάλι είστε από τα άτομα που θέλουν οπωσδήποτε να υπάρχουν χαλιά μέσα στο σπίτι τότε πολύ απλά αντικαταστήστε τα χειμωνιάτικα χαλιά σας με ανοιξιάτικα. Τι είναι τα ανοιξιάτικα χαλιά; Τα ανοιξιάτικα χαλιά είναι πιο λεπτά, πιο “δροσερά” και πιο ελαφριά ώστε να μην παρέχουν ζεστασιά στο χώρο αλλά να τον διακοσμούν κατάλληλα. Ανοιξιάτικη διάθεση λοιπόν χωρίς ή με χαλιά!

Βήμα 2:

Αν έχετε καλύμματα στους καναπέδες σας το πιο πιθανό είναι τα χρώματα τους καθώς επίσης και το ύφασμα τους να παραπέμπει σε χειμώνα. Το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς όταν ξεκινάει η ζέστη είναι να κάθεται σε ένα καναπέ ο οποίος είναι ζεστός εξαιτίας των καλυμμάτων. Αλλάξτε λοιπόν τα καλύμματα σας με ανάλαφρα, χρωματιστά και δροσερά καλύμματα ή απλά αφαιρέστε τα υπάρχοντα!

Βήμα 3:

Ε ναι λοιπόν, μπορεί να ακουστεί ακραίο αλλά αλλάξτε τις κουρτίνες σας! Το χειμώνα συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε σκουρόχρωμες κουρτίνες γιατί πολύ απλά μας θυμίζουν χειμώνα. Την άνοιξη όμως οι χρωματιστές και διάφανες κουρτίνες έχουν την τιμητική τους! Αν δεν έχετε ανοιξιάτικες κουρτίνες μην απογοητεύεστε, απλά αφαιρέστε την εξωτερική κουρτίνα (το εξωτερικό φύλλο) και αφήστε την εσωτερική κουρτίνα μόνη της.

Βήμα 4:

Ένα τελευταίο βήμα και το σπίτι σας θα είναι έτοιμο για την άνοιξη! Ανοίξτε τα παράθυρα σας, αγοράστε λουλούδια τα οποία μπορείτε να τα στολίσετε σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι και πάνω από όλα, αφού έχετε κάνει τα παραπάνω πράγματα, κάντε ένα καλό (πολύ καλό όμως) γενικό καθάρισμα! Πιστέψτεμε, μπορεί να γίνεται ελαφρώς κομμάτια μετά από όλα αυτά αλλά η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο, μιλάμε από προσωπική εμπειρία!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s