Ο Τιτανικός επιστρέφει σε 3D!Δείτε το trailer!

O James Cameron έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες τις πρώτες σκηνές από την ταινία «Τιτανικός», η οποία θα προβληθεί ξανά στους κινηματογράφους της Κύπρου στις  6 Απριλίου του 2012, στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη βύθιση του διάσημου υπερωκεάνιου.

Ο Τιτανικός επιστρέφει με κομμένες σκηνές σε 3D!Δείτε το trailer!

Βασική διαφορά σε σχέση με την αρχική ταινία του 1997 είναι η ειδική επεξεργασία σε 3D. Το διάρκειας 18 λεπτών video προβλήθηκε στα στούντιο της κινηματογραφικής εταιρείας «Paramount» στο Hollywood. «Πρόκειται για μια κινηματογραφική ταινία που έχουν δει εκατομμύρια άνθρωποι, ωστόσο υπάρχει μια ολόκληρη γενιά που δεν την έχει παρακολουθήσει στους κινηματογράφους. Λατρεύω το 3D και πιστεύω ότι είναι φοβερό. Αν είχα τότε κάμερες που μπορούσαν να κάνουν λήψη σε 3D και υπήρχαν κινηματογράφοι που μπορούσαν να προβάλλουν ταινίες με τέτοια επεξεργασία, θα είχα γυρίσει σίγουρα τον “Τιτανικό’ σε 3D», δήλωσε ο διάσημος σκηνοθέτης.

Η νέα τρισδιάστατη έκδοση του Τιτανικού χρειάστηκε τελικά 60 μήνες, 18 εκατ. δολάρια, και την χρήση δύο έμπειρων στούντιο (ένα από τα οποία είναι η Legend 3D, για να μετατραπεί η τρίωρη ταινία από δισδιάστατο σε τρισδιάστατο υπερθέαμα, πάντα υπό την στενή επίβλεψη του αρχικού του δημιουργού. Μια εργασία στην οποία, κατά ομολογία του ίδιου, κάθε καρέ χρειάζονταν ειδικό μοντάρισμα και κοπιαστική εργασία ωρών.

Επίσημη «πρώτη» της ειδικά επεξεργασμένης έκδοσης θα γίνει στις 6 Απριλίου 2012.

Leave a comment