Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για το Πάσχα

Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για το Πάσχα
προς τους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς για το Πάσχα…

Το φετινό Πάσχα βρίσκει και πάλι την πατρίδα μας να συνεχίζει το δύσκολο αντικατοχικό της αγώνα αφού οι προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά η δική μας πλευρά για την εξεύρεση μιας ειρηνικής και βιώσιμης λύσης που θα επανενώνει το νησί μας δεν έχουν ακόμη καρποφορήσει, αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους.

Σε μήνυμα του προς τους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς για το Πάσχα, ο Υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι η παράνομη τουρκική κατοχή του 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον τουρκικό Αττίλα συνεχίζεται, ενώ χιλιάδες έποικοι κατακλύζουν την κατεχόμενη γη μας.

Ζούμε ακόμη, συνεχίζει, το δράμα της προσφυγιάς, ενώ η τύχη μεγάλου αριθμού αγνοουμένων μας παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη.

Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε, διατηρούμε πάντοτε ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία για την επιστροφή και τη δικαίωση.

”Ελπίζουμε, προσδοκούμε και αγωνιζόμαστε με βαθιά την πίστη και την πεποίθηση πως αργά ή γρήγορα το δίκαιο θα επικρατήσει. Τα πάθη και ο Γολγοθάς της προσφυγιάς και της συνεχιζόμενης κατοχής θα φέρουν οπωσδήποτε την ποθητή Ανάσταση και τη λύτρωση της δικής μας πατρίδας”, σημειώνει.

Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει στο μήνυμά του, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, πως η λύτρωση θα έρθει μόνο με τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού μας, ώστε να μπορούμε όλοι οι κάτοικοι, χωρίς καμιά διάκριση, να ζούμε σε μια επανενωμένη Κύπρο, πραγματικά ελεύθερη, ειρηνική και ευημερούσα, με κατοχυρωμένα και διασφαλισμένα όλα τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναφέρει ότι η γιορτή του Πάσχα είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο λαμπρές γιορτές της χριστιανοσύνης, τη γιορτή του Πάσχα.

Την εβδομάδα των Παθών, σημειώνει, διαδέχεται η χαρά της Ανάστασης, που στέλνει παντού το μήνυμα για τη νίκη της ζωής, ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Ο σταυρωμένος Χριστός, αφού υπέστη τη δοκιμασία της σταύρωσης και του θανάτου, αναστήθηκε τρεις ημέρες μετά, «θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος».

Συντρίβοντας το σκοτάδι του θανάτου, ο Ιησούς Χριστός, αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, γίνεται αιώνιο σύμβολο καρτερίας, πίστης και ελπίδας για όλους τους ανθρώπους του κόσμου, που σταυρώνονται καθημερινά είτε γιατί κατοικούν σε περιοχές αιματηρών πολέμων είτε γιατί υποφέρουν από τη φτώχεια, την πείνα, την αρρώστια και άλλα δεινά.

Είναι τραγικό, ότι σήμερα, στον 21ο αιώνα, σημειώνει, χιλιάδες συνάνθρωποί μας, κυρίως παιδιά, εξακολουθούν να πεθαίνουν από την πείνα σε πολλές χώρες, ενώ το όνειρο για την παγκόσμια ειρήνη και την αρμονική συνύπαρξη παραμένει ακόμη μια ουτοπία.

”Τα εκατομμύρια των συνανθρώπων μας που υποφέρουν, ανεβαίνοντας το δικό τους Γολγοθά, ζουν καθημερινά με την προσδοκία και την ελπίδα της ανάστασης και της δικαίωσης. Κι αυτή την ελπίδα δίνει, σε όλους μας, το χριστιανικό αναστάσιμο μήνυμα, που γίνεται στις καρδιές των ανθρώπων ένα μήνυμα ειρήνης, αγάπης και δικαιοσύνης”, καταλήγει ο κ. Δημοσθένους.

Πηγή:http://www.ikypros.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s