“Πράσινος Εθελοντισμός”‏

Το Κέντρο Νεότητας Αγρού αυτό το διάστημα διοργανώνει ένα πολυμερές πρόγραμμα Νεολαίας στο οποίο λαμβάνουν μέρος 50 νέοι από 12 Ευρωπαϊκές χώρες. Τίτλος του προγράμματος είναι “Πράσινος Εθελοντισμός”.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 20 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου 2012.

Βασικό θέμα με το οποίο ασχολούμαστε είναι το Περιβάλλον και ο εθελοντισμός αλλά και ο Διαπολιτιστικός διάλογος μεταξύ των νέων της Ευρώπης και η πολυπολιτισμικότητα. Η φιλοξενία αυτή γίνεται στα πλαίσια της Δράσης 1 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση. Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο την προαγωγή του διαλόγου των πολιτισμών, την ενίσχυση της διαπολιτισμικής συνεργασίας, την εδραίωση της ειρήνης, την ουσιαστική ανάπτυξη των ανθρώπινων κοινωνιών, της πολυπολιτισμικής πολυμορφίας και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται διάφορα βιωματικά εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές και άλλες δραστηριότητες στις οποίες δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και εθελοντικής προσφοράς.

Παράλληλα, οι ξένοι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον πολιτισμό, τα έθιμα, τις παραδόσεις, την κουλτούρα και τον φυσικό πλούτο του τόπου μας.

 

Όσοι θέλουν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να συμμετάσχουν!!!

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 99473782

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s