Μια φαλακρή Μπάρμπι για τα παιδιά με καρκίνο

Μια φαλακρή Μπάρμπι για τα παιδιά με καρκίνο

Η εταιρεία Μattel που κατασκευάζει τις κούκλες Barbie θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2013 μια φαλακρή κούκλα στηρίζοντας ψυχολογικά τα παιδιά με καρκίνο. ”Η φίλη της Μπάρμπι” θα μπει, πολύ σύντομα, στην καθημερινή μας ζωή…μάς ζήτησαν, κάτι τέτοιο, 157 χιλιάδες άνθρωποι, μέσω Facebook”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η ”Φίλη της Μπάρμπι”  – της κούκλας με τη μεγάλη απήχηση στον παιδόκοσμο, την οποία ο Mattel κατασκεύασε πριν χρόνια -, θα δωρίζεται στα παιδιά με καρκίνο, που υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομεία του Καναδά και στις ΗΠΑ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα αξεσουάρ της θα είναι μια συλλογή καπέλλων, μαντηλιών για το λαιμό, αλλά και περούκων.

Μια φαλακρή Μπάρμπι για τα παιδιά με καρκίνο”Θέλουμε να μπορούν να παίξουν με την ‘φίλη της Μπάρμπι’ τα παιδιά εκείνα που χρειάζονται περισσότερο τέτοιο παιχνίδι… ο γνώμονάς μας, εν προκειμένω, δεν είναι το κέρδος”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ίδιας εταιρείας Αλάν Χίλοβιτζ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εκστρατεία ξεκίνησε τον Ιούνιο από δύο μητέρες των οποίων οι κόρες έχασαν τα μαλλιά τους κατά την διάρκεια θεραπείας του καρκίνου από τον οποίο είχαν προσβληθεί.

Στόχος ήταν να ενημερωθούν τα παιδιά για την ασθένεια ώστε να μην θεωρούν στίγμα τις όποιες αλλαγές στην εμφάνιση, λόγω της θεραπείας.

Η Jane Bingham, μητέρα του ενός κοριτσιού που πάσχει από καρκίνο και ξεκίνησε την εκστρατεία στο facebook εξέφρασε έκπληξη για την ανταπόκριση που υπήρξε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s