Tα πιο ασυνήθιστα μέρη στην γη

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (2)

Κάθε χώρα και κάθε σημείο του πλανήτη μας, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και φυσικές ομορφιές. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα σημεία στη Γη που ξεχωρίζουν είτε σαν αποτέλεσμα γεωλογικών διαδικασιών είτε από την ανθρώπινη παρέμβαση.

Για ορισμένα μάλιστα από αυτά, οι Ιστορικοί αλλά και οι Γεωλόγοι εξακολουθούν να αδυνατούν να δώσουν εξήγηση σχετικά με την προέλευσή τους.

Οι περιοχές που ακολουθούν αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα της ομορφιάς και της ποικιλίας που παρουσιάζει ο κόσμος που μας περιβάλλει…

Salar de Uyuni, Βολιβία

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (1)

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο έχει έκταση 10.582 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται στη Βολιβία. Η ερημική αυτή έκταση διαφέρει από κάθε άλλη καθώς στο τοπίο αυτό φιλοξενούνται εντυπωσιακές δομές από αλάτι, ενεργά ηφαίστεια και αφθονεί το Λίθιο. Μάλιστα από το σημείο αυτό καλύπτεται το 50 με 70% των παγκόσμιων αναγκών για το στοιχείο αυτό.

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (2)

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (3)

Guanajuato Mummy Museum, Μεξικό

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (4)

Οι «Μούμιες του Guanajuato» όπως ονομάζονται, αποτελούνται από έναν αριθμό σωμάτων που θάφτηκαν στο Guanajuato του Μεξικού το 1833 όταν η χολέρα έπληξε την περιοχή. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις γνωστές μούμιες της Αιγύπτου, τα σώματα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μουμιοποιήθηκαν σκόπιμα. Η υγρασία και ο μεγάλος αριθμός των θαμμένων σωμάτων προκάλεσε τη διαδικασία. Το γεγονός αυτό, ενέπνευσε θρύλους για μια γυναίκα που θάφτηκε ζωντανή…

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (5)

Τα «κολαστήρια» του Beppu, Ιαπωνία

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (6)

Το Beppu είναι μια ιαπωνική πόλη η οποία διαθέτει 2.800 πηγές από τις οποίες αναβλύζει θερμό νερό. Το γεγονός αυτό έχει δώσει στην πόλη τον τίτλο της ιαπωνικής πρωτεύουσας των θερμών πηγών. Εξαιτίας μάλιστα των υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών και των μοναδικών χρωμάτων, οι 9 από τις πηγές αυτές ονομάζονται «κολαστήρια». Ιάπωνες συγγραφείς παλαιότερων ιστορικών περιόδων, έχουν περιγράψει το μέρος αυτό σαν ένα αποκαλυπτικό τοπίο όπου λάμβαναν χώρα βασανιστήρια..

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (7)

McMurdo Dry Valleys, Ανταρκτική

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (8)

Πρόκειται για μια από τις λίγες περιοχές της Ανταρκτικής που δεν είναι καλύπτεται από πάγο. Αυτό συμβαίνει καθώς το καλοκαίρι, η θερμοκρασία είναι επαρκώς υψηλή ώστε οι πάγοι να λιώσουν, δημιουργώντας ρυάκια που τροφοδοτούν με νερό λίμνες με αποικίες βακτηρίων και φυτοπλαγκτόν.

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (9)

Rio Tinto, Ισπανία

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (10)

Ο «κόκκινος ποταμός» βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ισπανία. Το 3.000 π.Χ. ανοίχθηκαν ορυχεία στην περιοχή προκειμένου να εξαχθούν διάφορα μέταλλα. Το βαθύ κόκκινο χρώμα του ποταμού οφείλεται πιθανότατα στις δραστηριότητες αυτές πυο συνεχίστηκαν και τα μετέπειτα χρόνια καθώς βαρέα μέταλλα χύνονταν στις όχθες του. Το νερό, επίσης, είναι ιδιαίτερο όξινο.

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (11)

Νήσος του Πάσχα, Πολυνησία

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (12)

Οι 887 φιγούρες που δεσπόζουν στο συγκεκριμένο νησί και ονομάζονται «moai», κατασκευάστηκαν πιθανότατα από πολυνήσιους πληθυσμούς που κατοικούσαν εκεί. Χρονολογούνται στα 1250-1500 και φτάνουν σε ύψος τα 10 μέτρα.

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (13)

Κρεμάμενα φέρετρα (Hanging Coffins), νοτιονανατολική Ασία

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (14)

Τα φέρετρα αυτά μπορεί να βρεθούν σε διάφορες χώρες της νοτιονανατολικής Ασίας όπως την Κίνα, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες. Το έθιμο να κρεμάνε τα φέρετρα σε βράχους ή να τα τοποθετούν σε σπηλιές, είχαν αναπτύξει μειονοτικοί πληθυσμοί των περιοχών αυτών.

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (15)

«Ο Δρόμος του Bimini», υποθαλάσσιοι σχηματισμοί βράχων στο νησί Βόρειο Bimini, Μπαχάμες

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (16)

Οι περίεργοι σχηματισμοί υποθαλασσίων πετρωμάτων στην περιοχή του Βόρειου Bimini, στις Μπαχάμες, έχουν προκαλέσει υποψίες εξαιτίας της άψογης ευθυγράμμισης στις άκρες και στο μοτίβο που σχηματίζουν. Υπάρχουν εικασίες ότι έγιναν από ανθρώπους ενώ ορισμένοι φτάνουν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι πρόκειται για τμήμα της χαμένης πόλης της Ατλαντίδας.

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (17)

«Το Κύμα», ΗΠΑ

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (18)

Οι εκπληκτικής ομορφιάς σχηματικοί που φέρουν την ονομασία «Το Κύμα» βρίσκονται στις ΗΠΑ, κοντά στην Αριζόνα.

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (19)

Pamukkale, Τουρκία

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (20)

Στα τουρκικά «pamukkale» σημαίνει κάστρα από βαμβάκι. Πρόκειται για ένα φυσικό τοπίο στη νοτιοανατολική Τουρκία που συντίθεται από θερμές πηγές και σχηματισμούς από ανθρακικά ορυκτά.

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (21)

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (22)

Πηγή: newbeast.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s