Βράβευση Νέων – Δημοσιογράφων για το Περιβάλλον

Η Cyta βράβευσε σε τελετή τη Δευτέρα τους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ”Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”. Δόθηκαν βραβεία στις κατηγορίες άρθρο, φωτογραφία και φιλμάκι με θέμα το περιβάλλον.

Βράβευση Νέων Δημοσιογράφων για το Περιβάλλον

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Αρχής, ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ”Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”.

Ο διαγωνισμός στηρίζεται εδώ και δέκα χρόνια από τη Cyta και από το Υπουργείο Παιδείας.

– Στην κατηγορία άρθρο, πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 400 ευρώ έλαβαν οι μαθήτριες Γαβριηλίδου Ραφαέλλα, Κωνσταντίνου Ειρήνη, Σερδάρη Νικολέττα, με το άρθρο τους ”Ανακύκλωση στην Κοινότητα”. Οι μαθήτριες φοιτούν στο Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς.

– Στην κατηγορία φωτογραφία, πρώτο βραβείο και έπαθλο 400 ευρώ πήρε η μαθήτρια Ελένη Δημητρίου του Λυκείου Λατσιών με τη φωτογραφία της με τίτλο ”Μια παπαρούνα ακροβάτης”.

– Στην κατηγορία φιλμάκια, πρώτο βραβείο και 400 ευρώ έλαβε ο μαθητής Φίλιππος Σταυρόπουλος του Λυκείου Ακρόπολης με το φιλμάκι του με τίτλο ”Solar Energy”.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι φέτος ο αριθμός συμμετοχών, καθώς και η ποιότητα του περιεχομένου των άρθρων και φωτογραφιών, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο έτος.

Τα καλύτερα από αυτά δημοσιεύονται στο περιοδικό του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη, καθώς επίσης και στο διαδίκτυο.

Στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών παρευρέθηκαν και παρέδωσαν τα βραβεία, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta Στάθης Κιττής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου Αντώνης Μακρίδης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Επιθεωρητής Γιαννάκης Κουμίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού CYMEPA, Μιχάλης Ιερείδης, εκπαιδευτικοί, καθώς και ανώτερα στελέχη της Cyta.
Βράβευση Νέων Δημοσιογράφων για το Περιβάλλον
Σε χαιρετισμό του, ο κ. Κιττής ευχήθηκε η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό να ήταν γι’ αυτούς μια πολύτιμη εμπειρία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δημοσιογραφία θα βρει άξιους εκπροσώπους της στο πρόσωπο των μαθητών που βραβεύτηκαν.

Εκ μέρους του Οργανισμού CYMEPA, ο κ. Ιερείδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα το οποίο συντονίζεται από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Συγχάρητηρια στα παιδιά και ευχόμαστε αυτα τα βραβεία να δίνουν το κίνητρο σε όλα τα παιδιά για μελλοντικές επιτυχίες και διακρίσεις.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s