Εκπληκτικά ουράνια φαινόμενα που θα μας απασχολήσουν προσεχώς…

Το ουράνιο στερέωμα αποτελούσε πάντοτε πηγή ονειροπόλησης, ρομαντισμού αλλά και θαυμασμού και μελέτης απο τον ανθρώπινο πληθυσμό. Εντυπωσιακά αστρικά φαινόμενα λαμβάνουν χώρα γύρω απο τον πλανήτη μας, δημουργώντας εκπληκτικές εικόνες στον έναστρο νυχτερινό ουρανό. Προετοιμαστείτε λοιπόν να απολαύσετε τα ομορφότερα φαινόμενα που θα συμβούν τους επόμενους μήνες.

Περσίδες
Ιούλιος-Αύγουστος 2012
Αυτή η ετήσια βροχή μετεωριτών θα είναι ορατή πάνω απο τον ουρανό της Βρετανίας απο τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου. Η κορύφωση της δραστηριότητας θα γίνει τη νύχτα της 11 Αυγούστου, όπου θα είναι ορατοί περισσότεροι από 50 διάττοντες αστέρες την ώρα. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ετήσιο πέρασμα της Γης  μέσα από τα ερείπια του κομήτη Swift-Tuttle.

Έκλειψη Ηλίου
14 Νοεμβρίου 2012
Αν το επιτρέψει η συννεφιά, η ολική αυτή έκλειψη θα είναι ορατή την αυγή απο τη Βόρεια Αυστραλία, τον Κόλπο του Καρπενταρ, το βόρειο Κουϊνσλαντ, το Κάϊρνς και το Λιμάνι Ντάγκλας πριν βγεί στη θάλασσα. Η έκλειψη θα περάσει πάνω από τη Χιλή το βράδυ της 13 Νοεμβρίου. Εταιρίες κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων των Celebrity, Princess και  P & O προσφέρουν δρομολόγια που θα ακολουθήσουν την ηλιακή έκλειψη.

Βροχή Λεοντιδών
17-18 Νοεμβρίου 2012
Κοιτάξτε τον αστερισμό του Λέοντα τα μεσάνυχτα της 17ής προς 18ής Νοεμβρίου και θα δείτε πάνω απο 40 πεφταστέρια ανα ώρα να διασχίζουν τον νυχτερινό ουρανό.

Σύνοδος Κρόνου και Αφροδίτης
27 Νοεμβρίου 2012
Αυτοί οι δύο φωτεινοί πλανήτες θα είναι ορατοί ο ένας δίπλα στον άλλο, τον ερχόμενο χειμώνα

Έκλειψη Σελήνης
28 Νοεμβρίου 2012
Όσοι κοιτάζουν τον ουρανό εκείνη τη νύχτα, θα δουν το φεγγάρι να περνάει απο τη σκιά της Γης. Η Αλάσκα, η Χαβάη, η Αυστραλία και τα ανατολικά τμήματα της Ασίας θα προσφέρουν τα καλύτερα σημεία από όπου μπορείτε να παρατηρήσετε το φαινόμενο

Ο Δίας σε αντίθεση
3 Δεκεμβρίου 2012
O πλανήτης θα πλησιάσει αρκετά τη Γη και θα είναι ξεκάθαρα ορατός στο νυχτερινό ουρανό.

Αστρονομικός Αρμαγεδών
21 Δεκεμβρίου 2012
Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει απο το «αστρικό πρόγραμμα» η συντέλεια του κόσμου. Το φετινό χειμερινό ηλιοστάσιο, σηματοδοτεί επίσης το τέλος ενός κύκλου 1.000 χρόνων στο ημερολόγιο των Μάγιας. Η ημερομηνία αυτή, πιστεύεται ότι έχει επισημανθεί από τους αστρονόμους των Μάγιας σε μια τοποθεσία στο Μεξικό πριν από χιλιετίες και οτι η 21η Δεκεμβρίου 2012 είναι η ημέρα που ο κόσμος θα καταστραφεί. Οι αστρονόμοι πάντως, συμβουλεύουν να κοιτάτε τον ουρανό, μήπως κάτι το εντυπωσιακό συμβεί.

Το Βόρειο Σέλας
Δεκέμβριος 2012 – Απρίλιος 2013
Το Βόρειο Σέλας πλησιάζει στο κρεσέντο του τελευταία, αφού ο Ήλιος φτάνει στο ηλιακό του μέγιστο. Η βόρεια Σκανδιναβία, ο Καναδάς και η Ρωσία είναι τα προνομιούχα μέρη που θα απολαύσουν το φαινόμενο.

Ο Κρόνος σε αντίθεση
28 Απριλίου 2013
Τη δόξα του Δία θα ζηλέψει και ο Κρόνος, πλησιάζοντας στη Γη, ενω τα διάσημα δαχτυλίδια του θα είναι έντονα ορατά στον νυχτερινό ουρανό της Βρετανίας

Διάβαση Ερμή
9 Μαΐου 2016
Και για όσους χάσουν την ερχόμενη διάβαση της Αφροδίτης, έρχεται ο Ερμής να αναπληρώσει το κενό, κατευθυνόμενος απο τη Βόρεια Αμερική προς τον Ανατολικό Ειρηνικό τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία

Πηγή: aniwthoi.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s