Προς ολοταχώς για ένα ολυμπιακό μετάλλιο η Κύπρος – Εκπληκτικός ο Κοντίδης!

Τους δείχνει την πλάτη του ο Κοντίδης!

Γουέιμουθ – Σε τροχιά ενός Ολυμπιακού μεταλλίου βρίσκεται ο Παύλος Κοντίδης! Μετά από έξι ιστιοδρομίες προηγείται στα σκάφη Laser έχοντας 12 βαθμούς ποινής, έναντι 13 του Αυστραλού Τομ Σλίνγκσμπι (που είναι το μεγάλο φαβορί) και 19 του Κροάτη Τόντσι Στιπάνοβιτς, ο οποίος προπονείται μαζί με τον Κύπριο ιστιοπλόο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κοντίδης απέχει 23 βαθμούς από τον τέταρτο ιστιοπλόο. Η σταθερότητα του είναι αξιοθαύμαστη καθώς μόνο αυτός και ο Αυστραλός έχουν πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα σε όλες τις ιστιοδρομίες.

Μετά τις έξι πρώτες ιστιοδρομίες αυτόματα διαγράφεται η χειρότερη. Μετά τις δέκα πρώτες, έχοντας διαγράψει τη χειρότερη, οι δέκα πρώτοι θα τρέξουν στην κούρσα των μεταλλίων τη Δευτέρα, όπου οι βαθμοί ποινής θα μετρούν διπλοί. Γράφοντας έως τώρα δυο πρώτες, μια δεύτερη και δυο τέταρτες θέσεις (πέταξε την ένατη θέση της πρώτης ιστιοδρομίας), ο Κοντίδης είναι σχεδόν σίγουρος για την κούρσα των μεταλλίων, όπου θα κριθούν όλα.

Την Πέμπτη υπάρχει ξεκούραση και οι επόμενες τέσσερις ιστιοδρομίες θα γίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΙΔΗΣ – Ποιός είναι

Ο 22χρονος Παύλος Κοντίδης αποτελεί το «νέο αίμα» στην κυπριακή ιστιοπλοΐα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κυνηγάει τη διάκριση στην κατηγορία λέιζερ. Είναι η δέυτερη συμμετοχή του στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, αφού έλαβε μέρος και την Ολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008 (σε ηλικία μόλις 18 ετών), όπου κατέλαβε την 13η θέση. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει πολλές σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του και το όνομα του φιγουράρει στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου! Έχει πολλές ελπίδες για διάκριση, με τον ίδιο πάντως να δηλώνει ότι μπορεί να διεκδικήσει και ένα μετάλλιο, εκτός από μία θέση στη Medal Race…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s