Τετράτροχες μοτοσικλέτες

“…μέχρι το τέλος του

χρόνου αναμένεται να

‘φύγουν’ άλλοι 7…”

Μετά απο το προχθεσινό θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με 4τροχη μοτοσικλέτα, που σημειώθηκε στη Ξυλοτύμπου, με νεκρό τον Σεραφείμ Σεραφείμ 20 χρόνων…. Ο Ανώτερος Αστυνόμος, Διευθυντής Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου σημείωσε κάποιες παρατηρήσεις, που πιστεύω είναι καλό να τονίσουμε.

Αυτά τα οποία δήλωσε ο κ. Δημητρίου αφορούν περισότερο εμάς τους νέους και τους φίλους μας που καλό θα ήταν να τα γνωρίζουμε και να τα μεταφέρουμε.
Η γνώση βοηθά στην αποφυγή λαθών, και σ’ αυτή την περίπτωση μοιραίων.

  • «η οδήγηση μιας 4τροχης μοτοσικλέτας δεν είναι η ίδια όπως μιας συνήθους μοτοσικλέτας. Απαιτεί αυξημένη δεξιότητα και εμπειρίακαι είναι επικίνδυνη η οδήγηση μιας 4τροχης μοτοσικλέτας εάν κάποιος δεν διαθέτει αυτές τις ικανότητες. Πάνω απ’ όλα φυσικά πρέπει ο οδηγός να τηρεί τους κανόνες ασφάλειας».

 

  • “…μοτοσικλέτες off road, δηλαδή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους δρόμους αλλά μόνο στα χωράφια.”

 

  • “…Σας λέω μετά βεβαιότητας ότι και οι δύο αυτοί νέοι άνθρωποι θα ήταν σήμερα ανάμεσα μας αν έφεραν προστατευτικό κράνος.”Είναι αδιανόητο να υπάρχουν σήμερα εν έτει 2012 στην Κύπρο οδηγοί μοτοσυκλέτας ή μοτοποδηλάτου και να μην φέρουν προστατευτικό κράνος». 

«Είναι σκληρό και μακάβριο αλλά θα πρέπει να πούμε ότι την τελευταία πενταετία κατά μέσο όρο κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 21 άτομα, οδηγοί ή επιβάτες μοτοσικλέτας ή μοτοποδηλάτου. Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 14 μοτοσικλετιστές ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ‘φύγουν’ άλλοι 7 και θα πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι ποιοι θέλουν να μείνουν και ποιοι θέλουν να φύγουν γιατί πλέον», όπως είπε, «είναι θέμα επιλογής και όχι θέμα τύχης».

«οι αριθμοί και οι στατιστικές επαληθεύονται μέρα με τη μέρα με μαθηματική ακρίβεια. Γι αυτό ο κάθε ένας, εάν θέλουμε να ανατρέψουμε αυτούς τους μακάβριους και ψυχρούς αριθμούς, θα πρέπει να λάβουμε τις δικές μας ευθύνες γιατί πλέον είναι και θέμα προσωπικής ευθύνης του καθενός, να οδηγά δηλαδή μοτοσικλέτα και να μην κάνει αυτή την απλή κίνηση, να φορά προστατευτικό κράνος, η οποία του στοιχίζει τελικά τη ζωή», κατέληξε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s