Αίτηση μέχρι τις 2/1/2013 πρέπει να κάνουν όσοι θα ψηφίσουν στο εξωτερικό

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εκλογών

 Αίτηση πρέπει να υποβάλλουν, το αργότερο μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2013, όσοι κάτοχοι εκλογικού βιβλιαρίου επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εξωτερικό στις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 2013, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Εκλογών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στις προσεχείς Προεδρικές και σε τυχόν επαναληπτική εκλογή «θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό για τους εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, 2013».

Αναφέρεται ότι για να καταστεί δυνατή η λειτουργία εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό καταρτίζεται ειδικός εκλογικός κατάλογος, στον οποίο μεταφέρονται τα στοιχεία των εγγεγραμμένων εκλογέων από τον μόνιμο εκλογικό κατάλογο της Κύπρου, κατόπιν σχετικής δήλωσης που υποβάλλεται από τους ενδιαφερομένους.

Για τον σκοπό αυτό έχουν ετοιμαστεί ειδικά έντυπα δηλώσεων, «τα οποία καλούνται οι κάτοχοι εκλογικού βιβλιαρίου, οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εξωτερικό, να τα συμπληρώσουν κατάλληλα και να τα υποβάλουν έγκαιρα, το αργότερο μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, 2013», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι έντυπα δηλώσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από τις Πρεσβείες/Προξενεία της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, από την Υπηρεσία Εκλογών και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών. Στους ίδιους φορείς μπορούν και να υποβληθούν οι δηλώσεις.

Υποβολή δήλωσης για τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού μπορεί να γίνει και μέσω διαδικτύου, από την ιστοσελίδα evars.elections.moi.gov.cy, αναφέρεται τέλος

Πηγή: http://www.philenews.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s