Μάχες στην αγορά κινητών τηλεφώνων

Η κορεάτικη Samsung είναι η μεγαλύτερη εταιρεία σε πωλήσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως για τρίτο κατά σειρά τρίμηνο, διατηρώντας ποσοστό 23,7% στη συγκεκριμένη αγορά, σύμφωνα με έρευνα της IDC.

Δεύτερη σε πωλήσεις, με ποσοστό 18,7%, παραμένει η φινλανδική Nokia, η οποία διατηρούσε τα πρωτεία στα κινητά τηλέφωνα για 14 συναπτά έτη, προτού την «εκθρονίσει» φέτος η Samsung.

Σύμφωνα με τη μελέτη της IDC, η Samsung πούλησε 105,4 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 21% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Από την πλευρά της, η Nokia, πούλησε 82,9 εκατομμύρια συσκευές το τρίτο τρίμηνο του 2012, σημειώνοντας υποχώρηση κατά 22,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

Τρίτη στη σχετική κατάταξη ήταν η Apple. Η αμερικανική εταιρεία διατηρεί ποσοστό 6,1% στην αγορά κινητών τηλεφώνων ενώ την ακολουθεί με 3,1% η κορεάτικη LG.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, η Samsung, κυρίως λόγω του δημοφιλούς μοντέλου Galaxy, κατέχει ποσοστό 31,3% της αγοράς, σχεδόν υπερδιπλάσιο από τη δεύτερη Apple (15%).

 

Πηγές: Sigmalive & http://www.email-marketing-reports.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s