Διαδικτυακή μάχη στην Κύπρο – Ποιοι οι παίκτες της αναπτυσσόμενης αγοράς

Πολλοί οι παίκτες, αναπτυσσόμενη η αγορά και μεγάλος ανταγωνισμός για την επικράτηση στην πίττα του κυπριακού internet. Τα στοιχεία του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον σε σχέση με τον αγώνα των εταιρειών για επικράτηση στην κυπριακή αγορά.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ρυθμιστή Τηλεπικοινωνιών φτάνουν έως και το δεύτερο τρίμηνο του 2012 και παρουσιάζουν τα μερίδια αγοράς όλων των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης.

Την πρωτιά στο σύνολο της πίττας κατέχει η Cyta με μερίδιο αγοράς που φτάνει το 71,3%, ενώ ακολουθείται από τις Cablenet και Primetel οι οποίες διατηρούν ποσοστά από 13,5% έκαστη.

Με ποσοστό της τάξης του 1,4% ακολουθεί ΜΤΝ ενώ η Hellas Sat βρίσκεται στην τελευταία θέση με ποσοστό ύψους 0,2%.

Η διαφοροποίηση των τελευταίων χρόνων 

Κατά την τελευταία τετραετία τα στοιχεία για την ευρυζωνική πρόσβαση καταγράφουν μεγάλο ενδιαφέρον αφού παρουσιάζει την ανάπτυξη που έχουν γνωρίσει οι εταιρείες του κλάδου.

Πιο ειδικά αναφέρεται ότι από το τέλος του 2008 η Cablenet έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη άνοδο στην αγορά, αφού από το ποσοστό ύψους 2,2% έφτασε σήμερα να κατέχει το 13,5% της αγοράς ευρυζωνικής πρόσβασης.

Σταθερή είναι η πορεία της Primetel την τελευταία τετραετία αφού τα ποσοστά της διατηρούνται πάντα πάνω από το 13%, ενώ οριακή υστέρηση καταγράφει η ΜΤΝ η οποία από το 2% έφτασε στο σημερινό 1,4%.

Την ίδια περίοδο η Cyta παραμένει ο μεγάλος παίκτης και της αγοράς ευρυζωνικής πρόσβασης ωστόσο ο ανταγωνισμός της επέφερε απώλεια 11%.

Πηγή: Sigmalive.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s