Δωρεάν φροντιστήριο στο ιντερνετ για τις πανελλήνιες

Πολύ φοβάμαι αυτό θα κάνουμε και στη Κύπρο σε λίγο καιρό….

Έφηβοι και νέοι περνούν όλο και περισσότερες ώρες τις ημέρας τους μπροστά από τον υπολογιστή. Στις ώρες που ξοδεύουν, μπορούν να συμπεριλάβουν όμως και ένα χρονικό διάστημα, που θα τους ωφελήσει στο σχολείο.Μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο, που θα καλύψει κενά και θα ενισχύσει τις γνώσεις των μαθητών.Συγκεκριμένα, μπορείτε να βρείτε Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα, τα οποία αποτελούν ξεκάθαρα κομμάτι της σημερινής εκπαίδευσης.

Εκτός από πρακτική ευκολία, πρόκειται για μία σημαντική βοήθεια προς τους μαθητές, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε φροντιστήριο ή να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα. Πρόκειται για δωρεάν παροχή γνώσεων για άτομα που πραγματικά το εκτιμούν και το έχουν ανάγκη.

Οι μαθητές και οι πανελλαδικά εξεταζόμενοι, μπορούν μέσω βιντεοδιαλάξεων, ασκήσεων και σημειώσεων, να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη δύσκολη διαδικασία του Μαΐου. Συγκεκριμένα, στα Βοηθήματα αυτά, περιλαμβάνεται κάθε μάθημα και κεφάλαιο της εξεταστέας ύλης για τις πανελλήνιες. Δίνεται επίσης δυνατότητα στους εγγεγραμμένους μαθητές, να εκφράζουν τις απορίες τους και να λαμβάνουν άμεσα απάντηση από Συμβούλους-Καθηγητές.

Δωρεάν φροντιστήριο στο ιντερνετ για τις πανελλήνιες. Είναι ξεκάθαρες οι οδηγίες που υπάρχουν, πως ο μαθητής δεν θα πρέπει να περιορίζει τη μελέτη του στην ύλη του Ψηφιακού Βοηθήματος, αλλά κυρίως να μελετά την ύλη του σχολικού βιβλίου. Η μελέτη μέσω αυτής της πλατφόρμας, είναι προσθετική στη μελέτη της σχολικής ύλης και δεν την υποκαθιστά.

Όλα αυτά που διαβάζουμε από τη μια μας τρομάζουν, διερωτόμαστε εάν αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί διαδικτυακό φροντιστήριο; Από την άλλη αν σκεφτούμε την κατάσταση που επικρατεί, τότε αυτή η τακτική είναι ιδανική στις μέρες που βρισκόμαστε.

Εξάλλου όπως παλιά σπούδαζαν με δικούς τους κόπους αυτοί που πραγματικά το ήθελαν, αυτό θα γίνεται και στα επόμενα χρόνια…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s