Πόσο επικίνδυνα είναι τα κινητά σε πτήση;

Πόσο επικίνδυνα είναι τα κινητά στην πτήση;

Η λειτουργία των κινητών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι πράγματι επικίνδυνη ή πρόκειται για μια απαρχαιωμένη νομοθεσία, η οποία δεν έχει νόημα;

Το 2012 η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα να επιτρέψει τη λειτουργία ηλεκτρονικών συσκευών εν πτήσει, ενώ τον περασμένο μήνα, έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) ζήτησε από τον επικεφαλής της FAA να χαλαρώσει τη νομοθεσία αναφορικά με τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Σύμφωνα με το Associated Press, τα smartphones και οι φορητοί υπολογιστές είναι πλέον οι συνηθισμένες συσκευές που φέρουν μαζί τους στην καμπίνα του αεροπλάνου οι επιβάτες, ενώ οι πιλότοι χρησιμοποιούν iPads στο πιλοτήριο.

Οι επιβάτες όμως υποχρεούνται να κλείνουν τις ηλεκτρονικές συσκευές εν πτήσει, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι τα σήματα που εκπέμπονται από τις συσκευές αυτές επηρεάζουν το πιλοτήριο.

Η FAA δεν απαγορεύει τις συσκευές. Λέει ωστόσο ότι οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να επιτρέπουν μόνο αυτές που έχουν δοκιμαστεί και αποδειχθεί ότι δεν επηρεάζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους.

Δεδομένου ότι στην αγορά κυκλοφορούν χιλιάδες συσκευές και κάθε μέρα βγαίνουν καινούργιες, οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάζονται να τις απαγορεύουν όλες κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.

Αυτό όμως μάλλον πρόκειται να αλλάξει.

Πηγή: nooz.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s