Σημαντικές ειδήσεις σήμερα 14/01/13

1. Καθοριστική για την πορεία της κυπριακής οικονομίας είναι αυτή η εβδομάδα, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco, τα οποία θα καταδείξουν το κατά πόσον το κυπριακό δημόσιο χρέος θα κυμανθεί σε βιώσιμα επίπεδα ή όχι. Τα αποτελέσματα θα συζητηθούν στη συνεδρία του Eurogroup στις 21 Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να αναμένεται τελική απόφαση για το κυπριακό μνημόνιο.

2. Με το φλέγον θέμα της οικονομίας θα καταπιαστεί η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των τριών διεκδικητών του ύπατου αξιώματος της Δημοκρατίας τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013. Η συζήτηση που θα μεταδίδεται από όλα τα κανάλια ταυτόχρονα, αρχίζει στις 21:15 και για τις επόμενες δύο ώρες, οι τρεις βασικοί υποψήφιοι Πρόεδροι, Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς και Γιώργος Λιλλήκας, θα συζητήσουν για την οικονομία και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των τηλεοπτικών σταθμών ΡΙΚ, Αντένα, Σίγμα και Μέγα.

3. Για να υπάρξει λύση χρειάζεται ενότητα δράσης, συντονισμός και νηφαλιότητα, μακριά από ακρότητες, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε χαιρετισμό του στο 27ο συνέδριο της Χριστιανικής Ένωσης.

4. Στο 18% αυξάνεται από σήμερα ο κανονικός συντελεστής του ΦΠΑ, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που προκύπτουν από το μνημόνιο που συμφωνήθηκε με την Τρόικα. η αύξηση δεν επηρεάζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που υπάγονται, με βάση τη νομοθεσία του ΦΠΑ, στους μειωμένους συντελεστές 5% ή 8% ή στο μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ. Ο κανονικός συντελεστής θα αυξηθεί κατά μία μόναδα την 1η Ιανουαρίου 2014.

5. Ο Βρετανός Ντάνιελ Ντέι-Λιούις απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε δραματική ταινία υποδυόμενος τον Λίνκολν στην ομώνυμη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ. ΟΙ χρυσές σφαίρες μπορούν να χαρακτηριστούν ως πρόγευση για τις απονομές των βραβείων Όσκαρ με τον Λιούις να είναι υποψήφιος για το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου.

Πηγή ikypros.com
Advertisements

2 thoughts on “Σημαντικές ειδήσεις σήμερα 14/01/13

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s