11 απίστευτα facts για 11 απίθανες ταινίες

11 απίστευτα facts για 11 αγαπημένες ταινίες

Από το πόσες φορές ακούγεται η λέξη «f*ck» σε ταινίες όπως το Reservoir Dogs ή το Seven, μέχρι το ποιος ηθοποιός προοριζόταν αρχικά για τον ρόλο του Aragorn στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (ο Daniel Day Lewis, αν ρωτάτε) οι μικρές, ασήμαντες πληροφορίες για τις αγαπημένες μας ταινίες είναι πάντα διασκεδαστικές. Οι λόγοι μπορεί να ποικίλλουν, από το ότι μας βάζουν βαθύτερα στο σύμπαν της ταινίας, μέχρι το ότι είναι χρήσιμες για τους μαραθώνιους Trivial Pursuit και την έναρξη συζητήσεων στα μπαρ. Όποια και αν είναι η χρήση που θέλετε να τους κάνετε, παρακάτω συγκεντρώσαμε έντεκα ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ξέρατε για ταινίες τις οποίες έχετε δει και ξαναδεί. Καταναλώστε υπεύθυνα.

Ο Darth Vader εμφανίζεται στην οθόνη για μόλις… 12 λεπτά στην αρχική τριλογία του Star Wars.

Η ηθοποιός η οποία υποδύεται το T1000 που έχει πάρει τη μορφή της Sarah Connor, προς το τέλος του Terminator 2, είναι η Leslie Hamilton, δίδυμη αδερφή της Linda Hamilton (που υποδύεται την Sarah Connor).

Στη φωτογραφία της κοπέλας του Buzz, σε αυτή τη σκηνή του Home Alone, στην πραγματικότητα απεικονίζεται ένα αγόρι με περούκα. Ο σκηνοθέτης θεώρησε ότι το αστείο θα ήταν πολύ βάναυσο για ένα κορίτσι σε αυτή την ηλικία.

Το Ψυχώ ήταν η πρώτη αμερικανική ταινία που έδειχνε καζανάκι τουαλέτας εν δράσει.

Οι παραγωγοί του studio ήθελαν αρχικά τον O.J. Simpson να ενσαρκώσει τον Terminator. Τα ονόματα των Michael Douglas, Mel Gibson και Tom Selleck είχαν επίσης πέσει στο τραπέζι, καθότι η αρχική ιδέα ήταν ο «Εξολοθρευτής» να μοιάζει με τον μέσο άνθρωπο, να μην ξεχωρίζει εύκολα μέσα στο πλήθος. Ο σκηνοθέτης James Cameron απέρριψε την πρόταση για τον O.J. Simpson, γιατί του φαινόταν ότι «έμοιαζε υπερβολικά καλός για να είναι πειστικός ως φονική μηχανή». Οι δικαστικές εξελίξεις, και οι φόνοι για τους οποίους κατηγορήθηκε αργότερα ο O.J. βέβαια τον διέψευσαν –γιατί η πραγματικότητα συχνά ξεπερνά τη φαντασία.

Ο Sean Connery φορούσε περουκίνι σε όλους τους ρόλους του ως James Bond.

Θυμάστε έναν περίεργο τύπο με βρετανική προφορά, που βοηθά τον Indiana Jones και την παρέα του να επιβιβαστούν σε ένα αεροπλάνο cargo, στο Temple of Doom; Ήταν ο Dan Aykroyd, το όνομα του οποίου δεν γράφτηκε ποτέ στα credits της ταινίας.

Στη σκηνή του Home Alone όπου ο Harry δαγκώνει το δάχτυλο του Kevin, ο Joe Pesci δάγκωσε όντως τον Macaulay Culkin, αφήνοντάς του ουλή την οποία έχει μέχρι σήμερα.

Ο Sean Connery, που υποδύεται τον μπαμπά του Indiana Jones, είναι στην πραγματικότητα μόνο 12 χρόνια μεγαλύτερος από τον Harrison Ford.

Η μάσκα που χρησιμοποιούσε ο Michael Myers στο Halloween ήταν μία μάσκα Captain Kirk, βαμμένη λευκή. Οι λάτρεις του Star Trek που δεν αναγνωρίσατε τον καπετάνιο του Enterprise, μπορείτε να αρχίσετε να νιώθετε άσχημα.

Στους Πειρατές της Καραϊβικής, ο Geoffrey Rush ζητούσε να βρίσκεται στα αριστερά του κάδρου, κάθε φορά που εμφανιζόταν μαζί με τους ωραίους συμπρωταγωνιστές του –και ειδικά την Keira Knigthley– γιατί, σύμφωνα με έρευνες, το βλέμμα των θεατών (στη Δύση, τουλάχιστον) κινείται από τα αριστερά προς τα δεξιά όταν παρακολουθούν μια ταινία.

Πηγή: in2life.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s