Ειδησεις Σήμερα 04/03/13

Σημαντικές ειδήσεις σήμερα 14/01/13

1. Nέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας εκλέγηκε χθες ο Γιάννης Καρούσος,  ο οποίος θα αναλάβει τη θέση που κενώθηκε από τον αδόκητο θάνατο του Αντώνη Τσόκκου.

2. Aπεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Κερύνειας, Κωνσταντίνος Ωρολογάς καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Λάρνακας και ιστορικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Χριστοδουλίδης.

3. Γίνεται επίσης αναφορά στη συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν σήμερα στην Τουρκία, στις ανησυχίες στα κατεχόμενα για εμφάνιση της γρίπης των χοίρων και στις έρευνες στην Κύπρο για τη μικρή Μαντλίν. Βρετανός ισχυρίζεται ότι την είδε στην Αγία Νάπα, έδωσε κατάθεση στην αστυνομία.

4. Αλλού γράφει ότι στο σφυρί βγαίνει ακίνητο του ελληνικού δημοσίου στην Κύπρο στην περιοχή Μετοχίου του Κύκκου με ελάχιστη τιμή πώλησης τα 5 εκ. ευρώ.

5. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ετοιμάζεται για Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, για συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

6. Για να προετοιμάσει την επίσκεψη του Κυπρίου προέδρου θα βρίσκεται την Τετάρτη στην Αθήνα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης για συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογο του Δημήτρη Αβραμόπουλο.

 7. Αρχίζει σήμερα η απολογία των έξι κατηγορουμένων για το Μαρί: Με την απολογία του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 09.00 το πρωί, στη Λάρνακα, η υπόθεση για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Τεύκρος Οικονόμου ανακοίνωσε στην προηγούμενη δικάσιμο, στις 12 Φεβρουαρίου, την απόφαση των δικαστών ότι «στοιχειοθετείται εκ πρώτης όψεως υπόθεση», οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν σε απολογία και σημείωσε ότι «μέχρι το τέλος της δίκης οι κατηγορούμενοι προστατεύονται από το τεκμήριο της αθωότητας».

Ο κ. Οικονόμου ανέγνωσε στους 6 κατηγορουμένους τα δικαιώματά τους ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν χρόνο για να εξετάσουν τα πρακτικά των τελευταίων δικασίμων προκειμένου να ετοιμαστούν οι ένορκες καταθέσεις των πελατών τους.

Οι κατηγορούμενοι για την έκρηξη στο Μαρί είναι οι πρώην Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο πρώην Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού και οι τελούντες σε διαθεσιμότητα Διευθυντής, Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Νικολάου, Πάμπος Χαραλάμπους και Αντρέας Λοϊζίδης.

Πηγές: ikypros.com, onlycy.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s