Η Κύπρος του Σήμερα

Ως ένας νεός πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας ή αλλιώς κυπριακής μπανανίας θα ήθελα να εκφέρω και εγώ την προσωπική μου άποψη, με την δύναμη που μου προσφέρει ο γραπτός λόγος,   όσο αφορά τα τεκτενόμενα που συμβαίνουν την συγκεκριμένη περιόδο στην χώρα μας.

Το πρώτο αίσθημα που μου έρχεται στο μυαλό είναι λύπη και έπειτα λύπηση για όλους εκείνους που στόχευσαν σε λάθος ιδανικά και αξίες, που στόχευσαν στο πλούτο και στην ύλη.  Δυστυχώς όμως η αποφάσεις των τελευταίων χρόνων από κάποιους που θεώρησαν τους εαυτούς τους ως θεούς και ως καθοδηγητές, οδήγησαν την νήσο της Αφροδίτης και των Αγίων στην νήσο των παρανόμων και των ηλιθίων.

Τα πιο πάνω όμως είναι πραγματικότητες και παρελθόν. Δυστυχώς όμως ακόμη και τώρα παρακολουθώντας τις εξελίξεις, αντί να μας διακατέχει η ενότητα και να νιώθουμε τύψεις για τα κακώς έχοντα, συνεχίζουμε να επιρρίπτουμε τις ευθύνες σε άλλους και να προσπαθούμε να προστατέψουμε το τομάρι μας. Οι πολιτικοί αρχηγοί στα τηλεοπτικά πάνελ συνεχίζουν να επιρρίπτουν ευθύνες στην τωρινή, προηγούμενη ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, καθώς και στις τράπεζες.

Ξυπνάτε!!! Είμαστε μόνοι μας και όσοι δεν το έχουν καταλάβει, καλό είναι να το καταλάβουν σύντομα. Οι  Ευρωπαίοι, οι Ρώσσοι, οι Κινέζοι, οιι Αμερικάνοι και όποιοσδηπότε άλλος λαός παρουσιάστηκε ως λυτρωτής προφανώς “χεστηκε” για την κατάσταση μας κα το μόνο που θα μπορούσαν να μας δουν είναι ως μία ασήμαντη κουκίδα στον χάρτη.

Καταλήγοντας ,  δεν είναι ώρα για ευθύνες αλλά για εθνική ενότητα.  Γιατί θα έπρεπε να γινεί αυτό;  Σαφώς γιατι μπορούμε εύκολα να χαρακτηριστούμε ως μια σύγχρονη Ατλαντίδα όπου η ασυδοσία και η πλεονεξία των κατοίκων της, θα την οδηγήσει στον καταποντισμό και στον αφανισμό. Σε μια Ατλαντίδα,   όπου η ανεξέλεκτη “θεωρητικά” πρόοδος της, την έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού και με πολλούς επίδοξους λαούς να τσακώνονται για το ποιος θα επιχειρήσει την τελειωτική κλωτσιά.

Εμπρος λοιπόν να κτίσουμε μία ενωμένη Κύπρο, που θα καταφέρει να ξεφύγει από την νέα κρίση που έχει πλήξει την νήσο μας.

Θα ήθελα να εκφράσω ότι τα πιο πάνω αποτελούν καθαρά προσωπική άποψη του συγγραφέα και κατά ουδένα λόγω δεν εκφράζουν την άποψη του Κέντρου Νεότητος Αγρού.

Ευχαριστώ,

Μάριος Αγαθοκλέους

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s