Η κρίση στην Κύπρο σε 20 εικόνες

Οργισμένοι διαδηλωτές με έξυπνα συνθήματα ζωγραφισμένα σε πανό, δημοσιογράφοι – κατασκηνωτές έξω από το Προεδρικό, ουρές έξω από τις τράπεζες και μια πόλη ερημωμένη… Σας μεταφέρουμε τον παλμό των ημερών έτσι όπως τον απαθανάτισαν οι φωτογράφοι του Φιλελευθέρου, Αντρέας Μανώλης και Γιάννης Νησιώτης.

1. Κουρεμένες προβιές προβάτων έξω από τη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα (18 Μαρτίου 2013).

2. Μενόμενη… μάχη έξω από τη Βουλή. Από τη μια οι αγανακτισμένοι πολίτες και από την άλλη τα όργανα της τάξεως (22 Μαρτίου 2013).

3. Μία διαδηλώτρια προσπαθεί να περάσει μέσα από τον αστυνομικό κλοιό κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας από τους υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου, έξω από το κοινοβούλιο στη Λευκωσία (21 Μαρτίου 2013).

4. Διαδηλώτρια τα βάζει με αστυνομικό στα πλαίσια διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή (21 Μαρτίου 2013).

5. Και Ρώσοι διαδηλωτές στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιηθήκε έξω από τη Βουλή στις 22 Μαρτίου 2013.

6. Ούτε οι βροχές δεν καταφέρνουν να σταθούν εμπόδιο στη διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, στις 23 Μαρτίου. Ο συγκεκριμένους κύριος διαδηλώνει παρέα με το σκυλάκι του, κρατώντας το έξυπνο σύνθημά του (23 Μαρτίου 2013).

7. Στην ίδια διαδήλωση έξω από τη Βουλή στις 23 Μαρτίου, η διαδηλώτρια δε φαίνεται να πτοείται από τις βροχές. Βέβαια, δεν ξέρουμε πόση προστασία της παρείχε η συγκεκριμένη ομπρέλα!

8. Ουρά έξω από κατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας στις 21 Μαρτίου 2013. Ο κόσμος κατέφθανε σε δεκάδες έξω από τα ΑΤΜ για να κάνει ανάληψη χρημάτων.

9. Εκτός από τις διαδηλώσεις στους δρόμους, αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε και στις εκκλησίες, όπου κόσμος έσπευδε να κάνει προσευχές και παρακλήσεις (25 Μαρτίου 2013).

10. Στις παρακάτω δύο φωτογραφίες, δημοσιογράφοι απεικονίζονται να περιμένουν καρτερικά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για τις εξελίξεις, οι οποίες άλλαζαν λεπτό προς λεπτό (20 Μαρτίου 2013).

11. Δημοσιογράφος εν αναμονή των εξελίξεων έξω από το Προεδρικό (20 Μαρτίου 2013)

12. Ο κυπριακός λαός έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δείχνει με κάθε τρόπο. Ο συγκεκριμένος διαδηλωτής καίει τη σημαία της Ε.Ε στα πλαίσια διαδήλωσης έξω από τη Βουλή (23 Μαρτίου 2013).

13. Η Ντέλια Βελκουλέσκου χαμογελάει χαιρέκακα στις 7 Μαρτίου 2013, έξω από το Προεδρικό. Ήξερε μάλλον τι μας περιμένει…

14. Ο κόσμος κλεισμένος στα σπίτια και κολλημένος στις οθόνες και η Λευκωσία μια έρημη πόλη (21 Μαρτίου 2013).

15. Ένας ηλικιωμένος απαθανατίστηκε να κάνει τη βόλτα του έξω από τη Λαϊκή… (26 Μαρτίου 2013).

16. Η γνωστή Κύπρια σκηνοθέτης και ηθοποιός Λέα Μαλένη σε διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, έχοντας γραμμένο στο χέρι της το ηχηρό “Όχι” των Κυπρίων. Ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε έξω από τη Βουλή να διαμαρτύρεται για το κούρεμα, μαζί με άλλους ηθοποιούς (18 Μαρτίου 2013).

17. Μικροί και μεγάλοι “φωνάζουν” το βροντερό “Όχι” σε μία από τις πρώτες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώθηκαν έξω από τη Βουλή (18 Μαρτίου 2013).

18. Οι σύγχρονες διαμαρτυρίες γίνονται πλέον με τα νέα τεχνολογικά μέσα. Ο κύριος της φωτογραφίας διαδηλώνει παρέα με το i-pad του (22 Μαρτίου 2013).

19. Οι πρωταγωνιστές στην κρίση της Κύπρου, πρωταγωνιστούν και στις διαδηλώσεις του λαού, με τον εξής τρόπο (18 Μαρτίου 2013):

20. Απογοητευμένοι πολίτες ξεσπούν σε δάκρυα στα πλαίσια διαδήλωσης έξω από τη Βουλή στις 22 Μαρτίου 2013.

Πηγή: http://www.elita.com.cy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s