Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup για την Κύπρο

Oι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μπορούν να κάνουν μικρές αλλαγές στη διατύπωση του προγράμματος διάσωσης της Κύπρου, όταν θα συναντηθούν στο Δουβλίνο εντός της τρέχουσας εβδομάδας, επεσήμανε η Υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Jutta Urpilainen.

Από την άλλη, ο βοηθός της κ. Urpilainen είπε ότι η Φινλανδία δεν επιδιώκει αλλαγές στη συμφωνία.

Στο Βερολίνο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών Martin Kotthaus είπε ότι το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Κύπρου και των διεθνών πιστωτών της έχει ολοκληρωθεί, σημειώνοντας ότι αναμένει πως το πακέτο διάσωσης θα παραμείνει στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, η Υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας είπε στους δημοσιογράφους: “Νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι καλό και βιώσιμο, και νομίζω ότι είναι καλό να προχωρήσουμε με αυτό, αλλά είναι καλό να σημειωθεί ότι ορισμένα μικροστοιχεία μπορούν ακόμη να αλλάξουν την Παρασκευή”.

Η κ. Urpilainen δεν έδωσε, ωστόσο, λεπτομέρειες σε σχέση με το τι μπορεί να τροποποιηθεί. Η συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου απαιτεί την έγκριση Επιτροπής του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας.

Πηγή: sigmalive.com

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναμένουμε, με τα βλέμματα στραμένα στον τηλεοπτικό φακό και τις νέες εξελίξεις…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s