ΑΝΟΡΘΩΣΗ…Η ισοπαλία στον ΑΠΟΕΛ, την υποχρεώνει να κοιτάζει και πίσω..

Δεν κατάφερε ούτε στη 2η αγωνιστική των αγώνων κατάταξης να κερδίσει η Ανόρθωση και ο μεγάλος στόχος απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο. Η λευκή ισοπαλία που πήρε χθες στο ΓΣΠ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ μπορεί να διατήρησε την ομάδα στο -6 από την κορυφή, αλλά πλέον την υποχρεώνει να κοιτάζει και πίσω αφού νιώθει ασφυκτικά την πίεση της Ομόνοια που πλησίασε στους δυο βαθμούς.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου στο χθεσινό παιγνίδι παρουσίασε μια αμυντική Ανόρθωση. Παρόλο που ο στόχος ήταν μόνο η νίκη ο Κύπριος τεχνικός επέλεξε να … χτυπήσει τον αντίπαλο στις αντεπιθέσεις. Η αναγκαστική αλλαγή του Ρέζεκ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία , αφού μέχρι το 44ο λεπτό (όπου έγινε η αλλαγή) η «Κυρία» αγωνιζόταν με το ίδιο πλάνο.

Αυτό είχε ως συνέπεια οι «κυανόλευκοι» να φτιάξουν μόνο μια ευκαιρία σε όλο το ενενηντάλεπτο. Η ομάδα που ήθελε τη νίκη δεν επιτέθηκε όσο θα ανέμενε ο κόσμος της και έφυγε από το γήπεδο της πρωτεύουσας με την ισοπαλία. Εδώ να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο η Ανόρθωση είχε τόσο παθητικό ρόλο. Εκεί που έβλεπες την ομάδα της Αμμοχώστου να δημιουργεί 5-6 ευκαιρίες ανεξαρτήτου αντιπάλου, χθες που αναγκαστικά έπρεπε να είχε παρόμοια εικόνα, επέλεξε το αμυντικό παιγνίδι.

Από τη μια είναι θετικό αφού μετά από αρκετούς αγώνες η Ανόρθωση δεν δέχθηκε τέρμα και είχε πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά, ειδικά στα στημένα, αλλά το χθεσινό παιγνίδι είχε την ιδιαιτερότητα του «τελικού». Επομένως η ισοπαλία δεν ήταν αυτοσκοπός και ως εκ τούτου δεν ευνοεί την ομάδα αφού έπρεπε να σκοράρει.

Τελευταία ευκαιρία
Με την Ομόνοια το ερχόμενο Σάββατο το παιγνίδι είναι δίχως αύριο. Σε περίπτωση που η Ανόρθωση δεν κερδίσει τότε θα αποχαιρετήσει οριστικά τον τίτλο, ενώ θα αμφισβητείται και η 2η θέση την οποία κατέχει σήμερα.

Εκτός πλάνων του Πάμπου Χριστοδούλου είναι οι τιμωρημένοι Αβραάμ και Ντουάρτε, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Ιτζχάκι. Σε εκκρεμότητα είναι και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα υποβληθεί ο Ρέζεκ που αποχώρησε τραυματίας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s