Αναστέλλονται τα ανθεστήρια στην Πάφο λόγω κρίσης

Μαζί με τα ανθεστήρια θα ακυρωθούν και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διεξάγονται ανελλιπώς στην Πάφο τα τελευταία πενήντα χρόνια, δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Ο κ. Βέργας ανέφερε πως η αναστολή των εκδηλώσεων είναι προσωρινή, προσθέτοντας πως την επόμενη χρονιά θα διεξάγονται σε μια νέα μορφή με τη συμμετοχή περισσότερων εθελοντών και με περιορισμό των εξόδων. Η πρόταση αυτή κατατέθηκε από φέτος από σωματεία και φορείς, είπε, αλλά δεν υπήρχε ο χρόνος για να οργανωθεί κατάλληλα.

Φέτος, συνέχισε, δεν θα διεξαχθεί ούτε το καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια χορωδιακό φεστιβάλ, ενώ ανέφερε πως στην θέση όλων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα ανασταλούν το φετινό καλοκαίρι θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθούν συναυλίες με καλλιτεχνικό περιεχόμενο.
Τα Ανθεστήρια οργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Πάφο στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Για πολλά χρόνια οργανώνονται από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ελληνίδων Πάφου και άλλους φορείς. Από το 1950 και μέχρι το 1991 οργανώνονταν από το Φυσιολατρικό Πνευματικό Όμιλο Πάφου, κατά κανόνα στο «Ιακώβειο Γυμναστήριο» και στο Παφιακό Αθλητικό Κέντρο. Το 1992 οργανώθηκαν από το Δήμο Πάφου, ο οποίος υποστήριζε το θεσμό στα προηγούμενα χρόνια, ενώ από το 1993 η οργάνωση της Γιορτής αναλήφθηκε από τον Δήμο Πάφου και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Πάφου.

Πηγή: sigmalive.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s