Μισοί νέοι ηλικίας 16-34 – Στο κρεβάτι με τον υπολογιστή τους

Έρευνα της Daily Mail αποκαλύπτει πως οι νέοι ηλικίας 16-34 πηγαίνουν στο κρεβάτι τους με το κινητό, το λάπτοπ ή το τάμπλετ έτσι ώστε να ελέγχουν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα ακόμα και τις ώρες της χαλάρωσης. Ένας στους δέκα μάλιστα παραδέχεται ότι το κάνει κάθε βράδυ.

Η έρευνα αποκαλύπτει μάλιστα πως το 68% των νέων ηλικίας 25-34 δεν απενεργοποιούν ποτέ τα κινητά τους τηλέφωνα σπάζοντας το φραγμό μεταξύ εργασίας και σπιτιού.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ένας στους τέσσερις εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται πλέον περισσότερες ώρες , με το 14 % να εργάζονται και τα Σαββατοκύριακα.

Όμως, σε μακροπρόθεσμη βάση, ο μέσος όρος πλήρους απασχόλησης την εβδομάδα έχει συρρικνωθεί, από 38,1 ώρες το 1992 σε 37,3 ώρες το 2012.

Το Future Foundation προβλέπει μάλιστα ότι στα επόμενα χρόνια οι εταιρείες θα προσφέρουν ένα πιο προσωπικό κι ευέλικτο ωράριο. Όμως είναι πιθανό τα άτομα να αισθάνονται υπερφορτωμένα λόγω της συνεχούς συνδεσιμότητας.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης πως μέχρι το 2020, ο καθένας θα έχει πρόσβαση σε 6,5 έξυπνες συσκευές κατά μέσο όρο. Όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ιδρύματος: “Είναι μια αλλαγή που θέτει το ερώτημα: είναι η τεχνολογία ο εχθρός του ρομαντισμού και θα είναι το Facebook το σήμα κατατεθέν στις υποθέσεις διαζυγίου;”

Σύμφωνα με την έρευνα πάντως, η χρήση του ίντερνετ και η συνεχής σύνδεση παρουσιάζει αύξηση 13% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Πηγή: Πολίτης

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s