Προκήρυξη θέσεων συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Training Course «You can e-DO it.»

I'm online note on a keyboard

Fight unemployment using Internet as a weapon που

διοργανώνει ο ΚΟΚΕΝ στη Λεμεσό απο την 1η-8η Ιουλίου 2013

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και εργασιακής ανασφάλειας, με τα ποσοστά ανεργίας σε ολόκληρο τον κόσμο να εκτοξεύονται στα ύψη, οι νέοι έρχονται από νωρίς αντιμέτωποι με σημαντικά διλήμματα αλλά και αδιέξοδα. Όλοι ψάχνουν για μια διέξοδο, μια αρχή, ένα τρόπο να στηρίξουν τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Η τεχνολογία και το διαδίκτυο από την άλλη καθημερινά γίνονται ολοένα και πιο απαραίτητα στη ζωή όλων μας.  Το διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια μια ραγδαία ανάπτυξη και βρίσκονται πλέον σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Με γνώμονα λοιπόν όλα τα πιο πάνω και βασισμένο στη χρήση του διαδικτύου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «You can e-DO IT»-Fight unemployment using internet as a weapon, έρχεται ακριβώς ως ένα όπλο το οποίο οι νέοι αλλά και οι Οργανώσεις νεολαίας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην αναζήτηση τους για μια διέξοδο από το τέλμα της ανεργίας και της προσφοράς υπηρεσιών. Οι προοπτικές αξιοποίησης του διαδικτύου είναι τεράστιες. Πόσο καλά όμως τις γνωρίζουμε; Πόσο τις έχουμε εξερευνήσει;

Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας διοργανώνει στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» δράση 4.3, Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα(Training Course) με τίτλο “ You can e-DO it. Fight unemployment using internet as a weapon. Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποίηθει από την 1η Ιουλίου-8η Ιουλίου του 2013 στη Λεμεσό. Οι χώρες που θα συμμετέχουν είναι η Κύπρος, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Πολωνία και η Λιθουανία.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος με τη χρήση μεθόδων μη τυπικής μάθησης, οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν μια ομάδα προκειμένου να διερευνήσουν, να αναλύσουν αλλά και να δημιουργήσουν τρόπους χρήσης του διαδικτύου για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και για την ενίσχυση της απασχόλησης και των δεξιοτήτων των νέων. Θα ξεκινήσουμε αναλύοντας τις ανάγκες που υπάρχουν, θα ανταλλάξουμε καινοτόμες ιδέες, θα εισάγουμε τη γνώση χρήσης διαδικτυακών εργαλείων. Θα αναλύσουμε βήμα-βήμα πώς μπορεί κανείς να είναι αυτοεργοδοτούμενος μέσω διαδικτύου, πώς να χτίσει τη δική του ιστοσελίδα. Θα μιλήσουμε για το online marketing, σχετικά με τη χρήση των λεγόμενων online social media. Επιπρόσθετα θα αναλύσουμε ήδη υπάρχουσες καλές πρακτικές και θα δούμε τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν σε μια τέτοια προσπάθεια.

Για την Κύπρο υπάρχουν 4 θέσεις για συμμετέχοντες άνω των 18. Γίνε εσύ ένας απο αυτούς.

Η γλώσσα του προγράμματος θα είναι η Αγγλική για το λόγο αυτό όσοι θα αποστείλουν αιτήσεις θα πρέπει να έχουν καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση την συμπλήρωση της αίτησης γιατί αυτή θα αποτελέσει και το κριτήριο επιλογής σας για συμμετοχή. Η συμμετοχή θα είναι σε καθημερινή ολοήμερη βάση έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να γίνουν μια ομάδα. Η διαμονή και η διατροφή θα χορηγηθούν δωρεάν σε όσους διαμένουν εκτός Λεμεσού.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε το επισυνημμένο έντυπο και αποστείλετε το στο giorgos.kafkalias@cyprusyouth.org μέχρι τις 15 Ιουνίου 2013.

Application Form for You can e-DO IT

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s