Διαγωνισμός κλωνοποίησης σκύλου

Το «καλύτερο» σκυλάκι του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να κλωνοποιήσει η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Sooam Biotech Research Foundation, σε μια προσπάθεια να διεισδύσει στην ευρωπαϊκή αγορά.
Διαγωνισμός κλωνοποίησης σκύλου
Η εταιρεία κλωνοποιεί εδώ και χρόνια σκύλους και άλλα ζώα, με το μεγαλύτερο μέρος των πελατών της να προέρχεται από τις ΗΠΑ.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι συμμετάσχοντες στον διαγωνισμό είναι να υποβάλλουν μια μικρή έκθεση 500 λέξεων, συνοδευόμενη από φωτογραφίες και videos, εξηγώντας για ποιους λόγους τα γονίδια του σκύλου τους πρέπει να συνεχίσουν να ζουν.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα καταβάλλει μόνο το 30% για την κλωνοποίηση του σκύλου, η οποία ανέρχεται περίπου στα 100.000 δολάρια, ενώ το υπόλοιπο κόστος θα το αναλάβει η εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά την κλωνοποίηση, η διαδικασία έχει ως εξής: οι ερευνητές της Sooam θα κάνουν βιοψία ώστε να πάρουν ένα βιώσιμο δερματικό κύτταρο από τον σκύλο που θα επιλεγεί.

Ύστερα θα τοποθετήσουν το DNAτου σκύλου – νικητή στο ωάριο άλλου σκύλου, από το οποίο θα έχει αφαιρεθεί το γενετικό υλικό, και θα εμφυτεύσουν το έμβρυο στη μήτρα της σκυλίτσας που θα παίξει τον ρόλο της παρένθετης μητέρας.

Αν η διαδικασία ολοκληρωθεί με επιτυχία, δυο μήνες μετά την εμφύτευση του εμβρύου θα γεννηθεί το κλωνοποιημένο κουταβάκι.

Η πρακτική εγείρει ηθικά ζητήματα, ενώ πολλοί ανησυχούν για την τύχη των σκύλων που δίνουν τα ωάριά τους αλλά και εκείνων που χρησιμοποιούνται για να γεννήσουν το κλωνοποιημένο έμβρυο, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι η Νότιος Κορέα έχει χαλαρό ρυθμιστικό πλαίσιο, συγκριτικά με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά την προστασία των ζώων που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς.

Πηγή:econews.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s