Νέες πινακίδες κυκλοφορίας στα οχήματα

Σε περίοδο οικονομικής δυσχέρειας, εφαρμόζεται η νέα νομοθεσία για την αλλαγή χρώματος στις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων. Ποιοι οδηγοί πρέπει να αλλάξουν τις πινακίδες τους, αλλά και τα ερωτήματα που προκύπτουν

Με νέες πινακίδες κυκλοφορούν πλέον τα νεοεγγραφέντα οχήματα.

Με βάση τη νέα νομοθεσία, τα οχήματα που εγγράφονται μετά τις τρεις Ιουνίου, θα πρέπει να φέρουν τις νέες πινακίδες κυκλοφορίας.

Σύμφωνα και με τον διευθυντή του τμήματος οδικών μεταφορών, Σωτήρη Κολέτα, καθολική θα είναι η εφαρμογή του νέου συστήματος, μέχρι τον Δεκέμβριο, σε ταξί, φορτηγά με άδεια μεταφορών Α, και μοτοσυκλέτες.

Δεν θεωρεί πως βοηθά σε κάτι η συγκεκριμένη αλλαγή, ο Σύμβουλος Θεμάτων Οδικής Ασφάλειας, Φάνος Γιαννικούρης, ο οποίος τονίζει ότι αυτή τη χρονική στιγμή έπρεπε να δοθεί έμφαση σε μέτρα ώστε να μην χάνονται ζωές στην άσφαλτο.

Οι ιδιοκτήτες σαλούν οχημάτων που ήδη κυκλοφορούν δεν είναι υποχρεωμένοι να αντικαταστήσουν τις πινακίδες, αλλά σε περίπτωση που αυτές καταστραφούν ή χαθούν, τότε θα πρέπει να μπουν οι πινακίδες με τα καινούργια χρώματα.

Πηγή: ant1iwo.com

Πως θα είναι οι νέες πινακίδες;

Νέου τύπου πινακίδες τοποθετούνται πλέον σε όλα τα νεοεγγραφέντα οχήματα και δεν επηρεάζονται τα ήδη εγγεγραμμένα. Για το σκοπό αυτό οι αριθμοί εγγραφής σταμάτησαν να εκδίδονται στη σειρά που ήταν και ξεκίνησαν με τα ψηφία MAA. Πλέον τα ψηφία των αριθμών εγγραφής θα περιλαμβάνουν μόνο τα 12 κοινά στο ελληνικό και λατινικό αλφάβητο.

Οι πινακίδες όλων των ιδιωτικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα είναι άσπρες, των ταξί και φορτηγών κίτρινες χωρίς το «Τ» και των οχημάτων ενοικίασης κόκκινες χωρίς το «Ζ».

Πηγή: sigmalive.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s