Δήμαρχο… ετών 4 εξέλεξε πόλη των ΗΠΑ

Στον δήμαρχο του Ντόρσετ στη Μινεσότα των ΗΠΑ αρέσει το ψάρεμα και το παγωτό. Αυτό από μόνο του δεν είναι παράξενο. Ωστόσο, ο Ρόμπερτ «Μπόμπι» Ταφτς πρωτοτυπεί σε κάτι άλλο: είναι 4 ετών και δεν έχει πάει καν σχολείο!

Δήμαρχο... ετών 4 εξέλεξε πόλη των ΗΠΑ

Ο Μπόμπι κέρδισε πέρυσι τις εκλογές και τώρα διεκδικεί και δεύτερη θητεία. Ο πληθυσμός του Ντόρσετ είναι 28 άτομα και η αυτοαποκαλούμενη «παγκόσμια πρωτεύουσα των εστιατορίων» δεν διαθέτει επισήμως δημοτικό συμβούλιο.

Πώς έφτασε, όμως, ένας 4χρονος να είναι επικεφαλής ενός ολόκληρου οικισμού;

Κάθε χρόνο το Ντόρσετ πραγματοποιεί κλήρωση στη διάρκεια του Φεστιβάλ Γεύσης που διοργανώνει και ο νικητής αναδεικνύεται «δήμαρχος». Κάθε κάτοικος μπορεί να συμμετέχει παραπάνω από μία φορές στην κλήρωση, πληρώνοντας ένα δολάριο ανά ψήφο.

Ο Μπόμπι θέτει υποψηφιότητα για δεύτερη φορά και θα μάθει τα αποτελέσματα στις 4 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει η Huffington Post, ο 4χρονος έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία. Οι κάτοικοι του Ντόρσετ τον αποκαλούν «κύριο δήμαρχο» και εκείνος περπατά στους δρόμους της πόλης και μοιράζει κάρτες.

Η κάρτα του δείχνει τον Μπόμπι να κάθεται σε μία κούνια με το «κορίτσι» του, τη Σόφι. Οι κάτοικοι του Ντόρσετ δείχνουν ικανοποιημένοι από τη θητεία του. Η μητέρα του λέει ότι η «εκλογή» του υπήρξε πολύ καλή διαφήμιση για την πόλη.

Πηγή: ikyrpos.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s