Ποιες είναι οι νέες σούπερ τροφές για το δέρμα;

Ποιες είναι οι τροφές που κάνουν τη διαφορά;

Ποιες είναι οι νέες σούπερ τροφές για το δέρμα;

* Τόνο σε κονσέρβα σε νερό: Είναι ένα από τα βασικά είδη διατροφής στις περισσότερες κουζίνες και είναι μάλιστα πλούσιο σε σελήνιο, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα της επιδερμίδας από την καταστροφή που τους προκαλεί ο ήλιος και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος.

Τα άτομα που η περιεκτικότητα του αίματός τους σε σελήνιο ήταν υψηλή, είχαν και 57% μικρότερο ποσοστό επικινδυνότητας να αναπτύξουν βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, ενώ εμφάνισαν και μείωση κατά 64% στο πλακώδες κυτταρικό καρκίνωμα, σε σύγκριση με τα άτομα που είχαν χαμηλή περιεκτικότητα στο στοιχείο αυτό, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη στην οποία συμμετείχαν 500 ενήλικες. Αλλες καλές πηγές σεληνίου θεωρούνται η γαλοπούλα και τα εμπλουτισμένα δημητριακά. Επαρκής ημερήσια πρόσληψη θεωρούνται τα 55 mcg, τα οποία βρίσκονται σε λιγότερο από 75 g τόνου σε κονσέρβα με νερό.

* Μαύρη σοκολάτα: Νέα έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν ημερησίως ένα ρόφημα που περιείχε 2 κουταλιές της σούπας κακάο, με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, επί 12 μήνες, στο τέλος η επιδερμίδα τους ήταν ιδιαίτερα απαλή, πιο ενυδατωμένη και είχε καλύτερη κυκλοφορία των αιμοφόρων αγγείων. Μπορούμε να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα τρώγοντας περίπου 25 g μαύρης σοκολάτας την ημέρα.

* Μαύρο τσάι με ξύσμα κίτρου: Οι φανατικοί πότες τσαγιού έχουν πετύχει να απομακρύνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος – ιδίως αν απολαμβάνουν γουλιά γουλιά 2 ή περισσότερα φλιτζάνια κάθε μέρα, σύμφωνα με μελέτη από το Dartmouth Medical School. Προφανώς αυτό οφείλεται στις πολύτιμες πολυφαινόλες που βοηθούν στην προστασία από την UV ακτινοβολία. Βράσε μαύρο τσάι και ρίξε μέσα ξύσμα από κίτρο για να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο τη δράση του.

 

* Καροτόζουμο: Ενα φλιτζάνι χυμός από καρότο (το οποίο αντιστοιχεί με 450 g από καρότα) περιέχει 22 mg β-καροτίνης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που, σύμφωνα με πολλές μελέτες- διαφυλάσσει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα. Φυσικά, όσο περισσότερο πίνεις τόσο μεγαλύτερη προστασία απολαμβάνεις.

Πηγή: otherside.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s