8 καθημερινά προϊόντα που χρησιμοποιούμε λάθος!

1. Αλουμινόχαρτα

Picture

Αυτά τα τριγωνάκια που βλέπετε στην άκρη των κουτιών των αλουμινόχαρτων δεν είναι εργοστασιακή λεπτομέρεια. Είναι κοψίματα που πιέζονται προς τα μέσα για να εμποδίζουν τον κύλινδρο στο εσωτερικό να κουνιέται.
2. Θηκούλες για σως 
Picture

Κάθε φορά που εκνευριστήκατε για το μικροσκοπικό μέγεθος των “μπωλ” για τα σως στα φαστφουντάδικα και χρειαστήκατε 4-5 από αυτά είχατε άδικο: Είναι σχεδιασμένα με τρόπο που τραβώντας τις άκρες τους διπλασιάζονται σε μέγεθος.
3. Γιαούρτια ΦΑΓΕ
Picture

Μπορεί τα γιαουρτάκια της ΦΑΓΕ με διπλό περιεχόμενο (γιαούρτι με μέλι στο πλάι για παράδειγμα) να ήταν ένα είδος επανάστασης στην αγορά, οι πλείστοι από μας όμως απλά παίρνουμε με το κουταλάκι λίγο από τη μια μεριά και λίγο από την άλλη και χαιρόμαστε γιατί γίναμε μέρος της διπλής απόλαυσης. Κι όμως, οι έρμοι οι σχεδιαστές του γιαουρτιού είχαν στο νου τους ότι το μικρότερο δοχείο (με το μέλι) γυρίζει μέσα στο μεγαλύτερο δοχείο (με το γιαούρτι) και αφού τα ανακατέψουμε, ΤΟΤΕ, το τρώμε.
4. Κατσαρόλες
Picture

Θα προσέξατε ότι οι περισσότερες κατσαρόλες που έχετε στο σπίτι έχουν μια τρύπα στην άκρη του χερουλιού τους. Είναι εκεί που θα έπρεπε να τοποθετείται η κουτάλα σας καθώς μαγειρεύετε.
5. Τενεκεδάκια αναψυκτικών
Picture

Τελικά, μόνο τα πεντάχρονα το κάνουν σωστά. Η τρύπα στο ανοιχτήρι των αναψυκτικών σχεδιάστηκε για να ισορροπεί μέσα της το καλαμάκι.
6. Οδοντόκρεμα
Picture

Στην πραγματικότητα, η ποσότητα οδοντόκρεμας που χρειαζόμαστε για ένα τέλειο καθάρισμα δοντιών είναι ένα μέγεθος φουντουκιού, στο ένα τρίτο της βούρτσας μας. Κι όμως, παρασυρόμενοι από το διαφημιστικό τρικ της “γεμάτης” με κρέμα οδοντόβουρτσας (που ας το παραδεχτούμε, “γράφει” καλύτερα στο φακό), συνηθίζουμε να σπαταλάμε τριπλάσια ποσότητα απ’ όση πραγματικά χρειαζόμαστε, όπως ακριβώς είναι και ο στόχος των διαφημιστών τόσα χρόνια.
7. Καραμέλες Tic Tac
Picture

Δεν γεννήθηκε ακόμη ο άνθρωπος που κατάφερε με μία κίνηση να ρίξει μόνο μία μέντα / καραμέλα Tic Tac από το κουτί στο χέρι του. Κι όμως, οι σχεδιαστές της συσκευασίας ακόμη ξύνουν το κεφάλι τους αναρωτώμενοι γιατί κανένας δεν συνειδητοποίησε ότι το καπάκι είναι θήκη για δόση μίας καραμέλας κάθε φορά που γυρίζουμε το κουτί ανάποδα.
8. Κουτιά από delivery κινέζικου
Picture

Ναι, όλη η ουσία στα κουτιά των delivery των κινέζικων εστιατορίων είναι ότι είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να γίνονται πιάτα. Αυτοί οι Ασιάτες ρε παιδί μου, χρόνια μπροστά. Ή πίσω, ανάλογα με το πως το αντιλαμβάνεται κανείς.

Πηγές: Buzz Feed, Food Beast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s