Σάββατο βράδυ, Τί θα μαγειρέψουμε;

Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και μουστάρδα

Και καλή σας όρεξη…

Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και μουστάρδα

από τον Chef ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥΜέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Υλικά συνταγής
Για το κοτόπουλο
– 700 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
– 80 γραμμάρια γιαούρτι
– 40 γραμμάρια μουστάρδα
– 40 γραμμάρια γραβιέρα
– 80 γραμμάρια άσπρο κρασί
– 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
– κόλιανδρο
– κύμινο

Για τα λαχανικά
– 150 γραμμάρια κολοκυθάκια
– 150 γραμμάρια μελιτζάνα
– 150 γραμμάρια καρότο
– 80 γραμμάρια πράσινη πιπεριά
– 80 γραμμάρια κίτρινη πιπεριά
– 80 γραμμάρια κόκκινη πιπεριά
– 100 γραμμάρια κρεμμύδι
– 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
– 20 γραμμάρια βαλσάμικο
– αλάτι
– πιπέρι
– αντικολλητικό χαρτί

Για τη σάλτσα
– Ένα ματσάκι μαϊντανό
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 120 γραμμάρια ελαιόλαδο
– 40 γραμμάρια χυμό λεμόνι
– 40 γραμμάρια γραβιέρα

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Για το κοτόπουλο
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα να μαριναριστεί και το περνάμε σε σουβλάκια. Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο στους 200ο για περίπου 10΄-12΄.

Για τα λαχανικά
Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες τα μαρινάρουμε με το λάδι και το βαλσάμικο , αλατοπιπερόνουμε και ψήνουμε στο φούρνο 200ο για 10′-12′.

Για την σάλτσα
Κρατάμε μόνο τα φύλλα από τον μαϊντανό και τα χτυπάμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μούλτι μίξερ.

 

Μηλόπιτα με σταφίδες μαριναρισμένες σε ουίσκι

Το «μεθυσμένο» κέικ

Μηλόπιτα με σταφίδες μαριναρισμένες σε ουίσκι

από τον ChefΘΕΟΔΟΤΟ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΜέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Υλικά συνταγής
– 1 κιλό ξυνόμηλα
– 150 γραμμάρια ζάχαρη
– 20 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος

Ζύμη τάρτας
– 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– 100 γραμμάρια μαργαρίνη
– 2 αυγά
– 250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
– βανίλια, αλάτι
– σταφίδες
– ουίσκι

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τις σταφίδες να πάρουν μια βράση κατόπιν τις σουρώνουμε και ζεστές τις βάζουμε σε ένα λεκανάκι, σκεπάζουμε τις σταφίδες με ουίσκι και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 24 ώρες περίπου.

Τάρτα
Βάζουμε στο μίξερ μαργαρίνη και άχνη να αφρατέψουν λίγο, κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά το αφήνουμε να αφρατέψει μαζί με τα αυγά για 3-5 λεπτά περίπου και ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με αλάτι και βανίλια. Μόλις τραβήξει το αλεύρι η ζύμη είναι έτοιμη, βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μίση ώρα και κατόπιν φορμάρουμε στις φόρμες μας.

Γέμιση μήλου

Βάζουμε τα μήλα με την ζάχαρη σε ένα σκεύος να βράσουν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσουν, κατόπιν αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο γάλακτος και λίγες από τις μαριναρισμένες σταφίδες. Ρίχνουμε την γέμιση στην φορμαρισμένη τάρτα και κλείνουμε με κορδόνια από την ζύμη που μας έμεινε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Tip
Μπορούμε αν θέλουμε στην γέμιση να προσθέσουμε καρύδι η φουντούκι σπασμένο μαζί με λίγο κανέλα

Πηγή: newsbeast.gr


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s