Κέντρο Νεότητας Αγρού: Φιλοξενία εταίρων από την Ιταλία

1380225_10202242650285356_1460081553_nΕυρωπαϊκό Πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση»

Το Κέντρο Νεότητας Αγρού σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και τους εταίρους από την Ιταλία, Fattoria Pugliese Diffusa Associazione Culturale και Comune di Taurisano, συνδιοργανώνουν Δημοκρατικό Σχέδιο για Νέους στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία σε Δράση».

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Young Citizens and Democracy Workshop» και θα διαρκέσει 10 μήνες με δράσεις στην Κύπρο και στην Ιταλία. Από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση στην Κύπρο, όπου 12 νέοι από την Κύπρο συναντήθηκαν με τους νέους από την Ιταλία και, μεταξύ άλλων, συζήτησαν τις εργασίες και δράσεις του προγράμματος που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα.

Το έργο αποσκοπεί να δώσει στους νέους και στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν, να μοιραστούν και να σχεδιάσουν το μέλλον της κοινότητας τους, χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή μέθοδο και πρακτική, που γεννήθηκε από την προσαρμογή του γνωστού «EASW».

Κατά τη διάρκεια του 10μηνου προγράμματος οι νέοι θα πρέπει να εντοπίσουν τα κύρια προβλήματα της κοινότητας τους και αντίστοιχα θα προτείνουν λύσεις και νέες ιδέες στους αρμόδιους λήψης αποφάσεων. Θα πρέπει ταυτόχρονα να μελετήσουν τους μηχανισμούς λειτουργίας της Κοινοτικής Αρχής καθώς επίσης και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Στη διάρκεια της παρουσίας των νέων από την Ιταλία, οι Κύπριοι εταίροι τους διοργάνωσαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Λευκωσία όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πολιτιστικά μας μνημεία, τους ιστορικούς θησαυρούς, την κουλτούρα και τις ομορφιές του τόπου μας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s