ΣΧΕΣΕΙΣ: Γιατί δεν μου τηλεφωνεί;

Γιατί δεν μου τηλεφωνεί;

Σχέσεις: Γιατί δεν μου τηλεφωνεί;

Τι πρέπει να κάνεις:

Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις μιας ερωτευμένης γυναίκας. Τι συμβαίνει όταν εκείνος δε σηκώνει το ακουστικό; Η συγγραφέας Sherry Αrgov μας δίνει την απάντηση.

Μερικές φορές ένας άνδρας σκόπιμα δεν θα τηλεφωνήσει για να δει πώς θα αντιδράσεις. Είναι στη φύση του ανθρώπου να ανιχνεύει το έδαφος για να δει μέχρι που μπορεί να φτάσει. Το βλέπεις στη συμπεριφορά ακόμα και των παιδιών. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Αν τον δεις να αδιαφορεί είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για επιφυλακτικότητα. Κανείς άνδρας δε θα σου πει «Γλυκιά μου χρειάζομαι διαβεβαιώσεις για να ξέρω που πατάω μαζί σου». Αντίθετα θα κάνει πίσω για να δει πώς θα αντιδράσεις. Αν αντιδράς συναισθηματικά του δίνεις μια αίσθηση ελέγχου και σιγουριάς.

Και αν συχνά αντιδράς συναισθηματικά με τον καιρό εκείνος θα σε βλέπει όλο και λιγότερο ως πρόκληση. Αν δεν μπορεί όμως να μαντέψει πώς θα φερθείς τότε παραμένεις πρόκληση. Με το να μην επιμένεις, ταυτόχρονα, του προσφέρεις κάτι που έχει απόλυτα ανάγκη: Την αίσθηση της ελευθερίας. Αν δεν έχεις νέα του για λίγο παραπάνω από ότι συνήθως δείξτου ότι δεν του κρατάς μούτρα. Αυτή η συμπεριφορά θα τον κάνει να νιώσει λιγότερο ανασφαλής για το αν σου λείπει ή όχι (δηλαδή πόσο τον χρειάζεσαι) όταν δεν είναι κοντά σου. Του δίνει μια αφορμή να σε πλησιάσει επειδή νομίζει ότι δεν έχεις την ανάγκη του.

Προσπάθησε να μη λες φράσεις όπως, «Γιατί δε μου τηλεφώνησες» ή «Γιατί δεν είχα νέα σου μια εβδομάδα». Αν φερθείς σαν να μην το πρόσεξες καν – επειδή υποτίθεται ότι καιρός περνά εύκολα όταν διασκεδάζεις- εκείνος θα σε πλησιάσει. Γιατί; Επειδή νιώθει ότι δεν του ανήκεις 100%

Ένα γνωστό περιοδικό για εφήβους έδινε τελευταία τις ακόλουθες κακές συμβουλές στα νέα κορίτσια: Να του αφήνεις σημειώματα σε απρόσμενα σημεία στο αυτοκίνητό του, στην τσάντα του, να του κάνεις εμφανίσεις έκπληξη κτλ… Αλλά ποιο είναι το αποτέλεσμα από αυτή τη συμπεριφορά; Να πιέζεται τόσο πολύ ο άνδρας ώστε να αισθάνεται ασφυκτικά με τη  γυναίκα που τον κυνηγά και θέλει να τον  κάνει δικό της πάση θυσία.

 

Πηγή: boro.gr
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s