Ημέρες Νηστειών, Μπορούμε να μαγειρέψουμε εύκολα “Ρεβιθοκεφτέδες”.

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κιλό ρεβίθια
4 μέτριες πατάτες βρασμένες
4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
τριμμένος δυόσμος
τριμμένη μαντζουράνα
ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για πασπάλισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Το προηγούμενο βράδυ πριν μαγειρέψουμε μουλιάζουμε τα ρεβίθια
Την επομένη, τους ρίχνουμε σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. Στη συνέχει τα ξεπλένουμε καλά, 3-4 φορές.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα θρυμματίζουμε.
Αν το μείγμα μας είναι αραιό για να το πλάσουμε προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το πλάθουμε με τα χέρια μας ώσπου να γίνει μια ενιαία μάζα

Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά απο την κάθε πλευρά.

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Πηγή: boro.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s