Τσέχος λήστεψε τράπεζα, πληρωσε χρέη και παραδόθηκε

Μπορει να φυλακιστεί από 2 έως 10 χρόνια

Ενας 48χρονος Τσέχος διέπραξε μια ληστεία σε τράπεζα της Πράγας, ρύθμισε ένα ιδιωτικό του χρέος, κι έπειτα κάλεσε την αστυνομία για να πληρώσει το χρέος του προς την κοινωνία.

Τσέχος λήστεψε τράπεζα, πληρωσε χρέη και παραδόθηκε

Ο άνδρας αυτός, ηλικίας 48 ετών, άρπαξε προχθές από τράπεζα στα προάστια της πρωτεύουσας της Τσεχίας “πολλές δεκάδες χιλιάδες κορώνες”, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Χούλαν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο άνδρας μπήκε στην τράπεζα με το πρόσωπο ακάλυπτο και περίμενε στην ουρά, όπως όλοι οι πελάτες. Μόλις έφθασε μπροστά από το ταμείο, έδειξε στην υπάλληλο ένα κομμάτι χαρτί όπου έγραφε ότι είχε ένα όπλο κρυμμένο στο χαρτοφύλακά του. “Δέκα λεπτά αργότερα, τηλεφώνησε στο 158 (της αμέσου δράσεως στην Τσεχία), ομολόγησε τις πράξεις του και υποσχέθηκε να παραδοθεί στην αστυνομία, κάτι που έκανε το επόμενο βράδυ”, δήλωσε ο Χούλαν.

Ο ερασιτέχνης ληστής εξήγησε την πράξη του λέγοντας πως είχε ανάγκη να πληρώσει ένα δάνειο σε κάποιους “ευγενικούς κυρίους” που του είχαν προσφέρει οικονομική βοήθεια όταν έπεσε ο ίδιος θύμα ληστείας. “Ο άνδρας είχε καθαρό ποινικό μητρώο έως σήμερα. Για αυτό ακριβώς το λόγο παρέμεινε ελεύθερος κατά τη διάρκεια των ερευνών. Κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ως και κάθειρξης 10 ετών” εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Πηγή:  ikypros.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s