Μια νέα μηχανή αναζήτησης «χτυπάει» τη Google

Ένα δισεκατομμύριο χρήστες

Μια νέα μηχανή αναζήτησης «χτυπάει» τη Google

Ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο οι αναζητήσεις στην «ανώνυμη» μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo μέσα στο 2013. Mετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για την έκταση των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων από την NSA, η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης είδε τους χρήστες της να αυξάνονται σημαντικά.Μέχρι τον Νοέμβριο, το DuckDuckGo είχε πάνω από τέσσερα εκατ. χρήστες ημερησίως, και στις 7 Ιανουαρίου έκανε ρεκόρ, με 4.452.957 αναζητήσεις μέσα σε 24 ώρες.

Η εν λόγω μηχανή αναζήτησης αυτοπροβάλλεται ως ένα είδος «αντι-Google», καθώς δεν αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για προστασία των δεδομένων από «τρίτους» κ.α.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, η Gοogle άρχισε να κρυπτογραφεί όλες τις αναζητήσεις τον Σεπτέμβριο του 2013, ωστόσο ήταν αργά για να σταματήσει η άνοδος της δημοφιλίας του DuckDuckGo.

«Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμάς» αναφέρεται σε δημοσίευση του DuckDuckGo, όπου τονίζεται ότι η ανερχόμενη μηχανή αναζήτησης προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα το 2014: «έχουμε σχεδιάσει πολλά μεγάλα πράγματα για αυτό το έτος».

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, τόσο το DuckDuckGo όσο και άλλες μηχανές αναζήτησης οι οποίες επικεντρώνονται στην προστασία των στοιχείων και της ανωνυμίας των χρηστών τους (όπως το StartPage και το Ixquick) έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους πριν καταφέρουν να απειλήσουν σημαντικά τον «βασιλιά» του χώρου, με το ένα τρισεκατομμύριο αναζητήσεις ετησίως, σε 146 γλώσσες.

Πηγή: ikypros.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s