“Ιστορική ημέρα” αύριο για τον κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή του νησιού μας

Στο επίκεντρο οι ελάχιστοι όροι στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 4

Ίσως η πιο ιστορική ημέρα για τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην Κύπρο είναι η αυριανή ημέρα, κατά την οποία εκπρόσωποι του ΠΑΣΠ, της FIFPro, της UEFA, της ΚΟΠ και της ECA θα έχουν, στις 10:00, συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στη Λευκωσία, με αντικείμενο συζήτησης τους ελάχιστους όρους στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών (minimum requirements).

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, είπε ότι είναι αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή για τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην Κύπρο.

“Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την προεδρία του ΠΑΣΠ θέσαμε ως στόχο με τους στενούς μου συνεργάτες και τους νομικούς συμβούλους του Συνδέσμου να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στο νησί μας. Η αρχή έγινε τον Ιούλιο του 2008 όταν ‘εγκαινιάστηκε’ η συμμετοχή μας στον κοινοτικό διάλογο. Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν πολλές, επίπονες και συνεχείς προσπάθειες  από πλευράς Συνδέσμου. Κάναμε αγώνες με το διεθνές μας σώμα (FIFPro) και φτάσαμε στο σημείο τον περασμένο Απρίλιο να καταλήξουμε σε μια ιστορική συμφωνία”, πρόσθεσε.

Ο κ. Νεοφυτίδης είπε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί το ιστορικό ραντεβού στα γραφεία της ΚΟΠ, το οποίο “θα είναι η κορύφωση αυτού του συνδικαλιστικού μας αγώνα”.

“Οι ποδοσφαιριστές στην Κύπρο ήταν έρμαιο στα χέρια των διοικήσεων των συλλόγων. Πολλοί έπαιζαν ανασφάλιστοι, τραυματίζονταν κι επωμίζονταν οι ίδιοι τα έξοδα περίθαλψης κι αποθεραπείας τους, δεν είχαν βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα, δεν αποζημιώνονταν, δεν είχαν πρόνοιες στα συμβόλαιά τους, που να τους εξασφαλίζουν βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αυτό θα πάψει να ισχύει. Πρέπει να πω ότι το θέμα παρακολουθείται στενά κι από Συνδέσμους άλλων χωρών. Έχει ιδιαίτερη σημασία και για Συνδέσμους Ποδοσφαιριστών άλλων κρατών που θέλουν να πετύχουν το ίδιο”, συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του, ο ΠΑΣΠ αναφέρει ότι στην ουσία πρόκειται για την κορύφωση των προσπαθειών του Συνδέσμου , για βελτίωση των συνθηκών για τους ποδοσφαιριστές στην Κύπρο.

“Η θέσπιση ενός ενιαίου συμβολαίου που θα διασφαλίζει τους επαγγελματίες παίκτες στο νησί μας, ήταν ο βασικός στόχος του νυν Δ.Σ. του ΠΑΣΠ, που με συντονισμένες, επίπονες και συνεχείς προσπάθειες κατάφερε να κάνει ένα μεγάλο συνδικαλιστικό βήμα. Η `κάθοδος` στην Κύπρο του πρόεδρου της FIFPro Division Europe, Bobby Barnes, καταδεικνύει και τη σημαντικότητα της συνάντησης. Μαζί με τον κ. Barnes θα έρθει στην Κύπρο την Πέμπτη και ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συνδέσμων, Wil Van Megen.  Αποστολή τους ασφαλώς να επιτευχθεί ο στόχος για θέσπιση ενιαίου συμβολαίου”, προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι στη σημαντική αυτή συνάντηση θα συμμετάσχει και ο εκπρόσωπος της UEFA ειδικός σε τέτοια θέματα, Mattias Grafström (Professional Football Affairs Manager).

Σημειώνει ότι στις συζητήσεις που θα γίνουν αύριο θα συμμετάσχουν τα στελέχη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, αλλά και εκπρόσωποι του ΑΠΟΕΛ, της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας.

Τέλος, ο ΠΑΣΠ αναφέρει ότι θα εκπροσωπηθεί στο ιστορικό ραντεβού από τους Σπύρο Νεοφυτίδης (Πρόεδρος) και τους Πάρι Σπανό και Λούη Χατζηδημητρίου (νομικοί σύμβουλοι).

Πηγή: ikypros.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s