Συμβουλές για τον κήπο σας, λίγο πριν το καλοκαίρι

Τα φυτά μας χρειάζονται όλο το χρόνο τη φροντίδα μας. Ειδικά όμως την άνοιξη, μετά το πέρασμα του χειμώνα, πρέπει να τα προετοιμάσουμε κατάλληλα για να χαρούν την αγαπημένη τους εποχή και να περάσουν ελαφρά το καλοκαίρι που ακολουθεί!

Τις τριανταφυλλιές, αν δεν τις κλαδέψατε τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο, καλύτερα να μην το κάνετε την άνοιξη. Για αυτές ξεκινούν τα θειαφίσματα και οι λιπάνσεις. Πάρτε ένα θειαφιστήρι και λίγο θειάφι και ρίξτε στα νέα φύλλα. Ετοιμάστε όμως και την ψεκαστήρα γιατί όπου να’ ναι θα έρθουν και οι μελίγκρες. Διαλύστε 20 γρ. σαπούνι και 2-3 σταγόνες οινόπνευμα σε 1 λίτρο νερό και ψεκάστε μόλις τις δείτε να εμφανίζονται.

Σκαλίστε το μποστάνι σας και ενσωματώστε του καλά χωνεμένη κοπριά ή κομπόστ.

Ήρθε η ώρα για τα λαχανικά:
Πατάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, ντομάτες, ρόκα, μαρούλι, σπέρνονται ή φυτεύονται τώρα ή έστω από τη στιγμή που θα σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία πάνω από τους 15 βαθμούς κελσίου, περίπου.

Κόβουμε τις παραφυάδες στη βάση τους. Ο καλύτερος τρόπος είναι με το χέρι, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό, για αυτό θα δουλέψει το κλαδευτήρι μας.

Μην ξεχάσετε τους βολβούς για καλοκαιρινή και φθινοπωρινή άνθηση: ντάλιες, κάννες, γλαδιόλες. Τώρα φυτεύονται. (βάθος, βλ. συσκευασία).

Στη βεράντα, ξεκινούν οι λιπάνσεις.
Πάντα με υδατοδιαλυτό λίπασμαυγρό ή σε μορφή σκόνης.

Κι αν κάποιο φυτό είναι χρόνια στην ίδια γλάστρα, δώστε του λίγο χώρο για να αναπτυχθεί βάζοντάς το σε μια μεγαλύτερη. Μεταφυτεύστε το!

Καλή δουλειά λοιπόν!

Πηγή: ikypros.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s