Τι να μαγειρέψω σήμερα; 10 καθημερινές προτάσεις

«Τι να φτιάξω πάλι σήμερα;», «Όχι, ζυμαρικά φάγαμε και χτες», «Πάλι κρέας να μαγειρέψω;»: Είναι ο εσωτερικός μονόλογος κάθε νοικοκυράς ή κάθε εργένη που αγαπά την κουζίνα. Αν αναρωτιέστε κι εσείς τι να βάλετε σήμερα στο «τσουκάλι», σας προτείνουμε μερικές νόστιμες ιδέες για να μυρίσει το σπίτι σας από μαγειρεμένο φαγητό, μέσα σε λίγο χρόνο.

Η συνταγή του φοιτητή

Αν η μοίρα σε έριξε κάπου μακριά από τον έλεγχο, αλλά και από την μαγειρική φροντίδα της μαμάς, δεν υπάρχει λόγος να «επιχορηγείς» κάθε μέρα τα fastfood της γειτονιάς. Μπορείς εύκολα να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον άγνωστο μέχρι τώρα χώρο της κουζίνας για να ετοιμάσεις μια εύκολη συνταγή που θα σου θυμίσει το φαγητό που ζητούσες συχνά στο πατρικό σου σπίτι.

  1. Μακαρονάδα με κιμά (Υλικά για 4 άτομα)
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι. Εν τω μεταξύ σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού αυτό ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα ή και παραπάνω αν χρειαστεί, για να «ρουφήξει» τα υγρά. Στην μεγαλύτερη κατσαρόλα έχουμε ρίξει τα μακαρόνια και τα βράζουμε για λίγα λεπτά (8-10), προσθέτοντας λίγο πριν ετοιμαστούν δύο κουταλιές λάδι. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Η δική σας σπιτική μπολονέζ είναι έτοιμη γρήγορα και εύκολα. Αφού μάθετε τα «κατατόπια» μπορείτε να προσθέτετε στον κιμά διάφορα μπαχαρικά και να παίξετε με τις γεύσεις.

Η συνταγή για την παρέα

Ετοιμάζεστε να φιλοξενήσετε και σήμερα μία από τις συγκεντρώσεις της παρέας. Δεν γλιτώνετε το «τραπέζωμα», αφού και η φιλία περνάει από το στομάχι. Δοκιμάστε να «ντύσετε» το αγαπημένο κοτόπουλο με μια γλυκιά σάλτσα και θα έχετε μια γευστική πρόταση που θα κάνει τους φίλους σας να γλείφουν στην κυριολεξία τα δάχτυλά τους.

 

2.  Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού (Υλικά για 6 άτομα) 

  • 6 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 πακέτο άγριο ρύζι
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 1 λεμόνι στυμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο

Φτιάχνουμε τη σάλτσα, αναμιγνύοντας το μέλι, το λεμόνι, το λάδι και το σκόρδο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. Το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου τρία τέταρτα στους 180 βαθμούς. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σας εγγυόμαστε ότι η γλυκιά γεύση θα δώσει άλλη διάσταση στα πιάτα σας.

Η συνταγή του «απρόοπτου»

Όταν η πείνα ή οι φίλοι σας χτυπούν ξαφνικά την πόρτα, πρέπει να βρείτε μια ιδέα για να γεμίσετε γρήγορα τα πιάτα. Αυτοσχεδιάστε στην κουζίνα σας με μία πίτσα.

3. Πίτσα (Υλικά) 

  • Έτοιμη ζύμη
  • 1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο Ζαμπόν
  • Λουκάνικο
  • Τριμμένο τυρί ένταμ
  • Πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • Μανιτάρια
  • Ρίγανη

 

Πηγή: in2life.gr
«Τι να φτιάξω πάλι σήμερα;», «Όχι, ζυμαρικά φάγαμε και χτες», «Πάλι κρέας να μαγειρέψω;»: Είναι ο εσωτερικός μονόλογος κάθε νοικοκυράς ή κάθε εργένη που αγαπά την κουζίνα. Αν αναρωτιέστε κι εσείς τι να βάλετε σήμερα στο «τσουκάλι», σας προτείνουμε μερικές νόστιμες ιδέες για να μυρίσει το σπίτι σας από μαγειρεμένο φαγητό, μέσα σε λίγο χρόνο.Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/home/cooking/article/188186/ti-na-mageirepso-shmera-10-kathhmerines-protaseis.html
Πηγή: http://www.in2life.gr

«Τι να φτιάξω πάλι σήμερα;», «Όχι, ζυμαρικά φάγαμε και χτες», «Πάλι κρέας να μαγειρέψω;»: Είναι ο εσωτερικός μονόλογος κάθε νοικοκυράς ή κάθε εργένη που αγαπά την κουζίνα. Αν αναρωτιέστε κι εσείς τι να βάλετε σήμερα στο «τσουκάλι», σας προτείνουμε μερικές νόστιμες ιδέες για να μυρίσει το σπίτι σας από μαγειρεμένο φαγητό, μέσα σε λίγο χρόνο. Η συνταγή του φοιτητή Αν η μοίρα σε έριξε κάπου μακριά από τον έλεγχο, αλλά και από την μαγειρική φροντίδα της μαμάς, δεν υπάρχει λόγος να «επιχορηγείς» κάθε μέρα τα fast food της γειτονιάς. Μπορείς εύκολα να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον άγνωστο μέχρι τώρα χώρο της κουζίνας για να ετοιμάσεις μια εύκολη συνταγή που θα σου θυμίσει το φαγητό που ζητούσες συχνά στο πατρικό σου σπίτι. Μακαρονάδα με κιμά Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι. Εν τω μεταξύ σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού αυτό ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα ή και παραπάνω αν χρειαστεί, για να «ρουφήξει» τα υγρά. Στην μεγαλύτερη κατσαρόλα έχουμε ρίξει τα μακαρόνια και τα βράζουμε για λίγα λεπτά (8-10), προσθέτοντας λίγο πριν ετοιμαστούν δύο κουταλιές λάδι. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. Η δική σας σπιτική μπολονέζ είναι έτοιμη γρήγορα και εύκολα. Αφού μάθετε τα «κατατόπια» μπορείτε να προσθέτετε στον κιμά διάφορα μπαχαρικά και να παίξετε με τις γεύσεις. Η συνταγή για την παρέα Ετοιμάζεστε να φιλοξενήσετε και σήμερα μία από τις συγκεντρώσεις της παρέας. Δεν γλιτώνετε το «τραπέζωμα», αφού και η φιλία περνάει από το στομάχι. Δοκιμάστε να «ντύσετε» το αγαπημένο κοτόπουλο με μια γλυκιά σάλτσα και θα έχετε μια γευστική πρόταση που θα κάνει τους φίλους σας να γλείφουν στην κυριολεξία τα δάχτυλά τους. Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού Υλικά για 6 άτομα 6 μπούτια κοτόπουλου 1 πακέτο άγριο ρύζι 3 κουταλιές μέλι 1 λεμόνι στυμμένο 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο Φτιάχνουμε τη σάλτσα, αναμιγνύοντας το μέλι, το λεμόνι, το λάδι και το σκόρδο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. Το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου τρία τέταρτα στους 180 βαθμούς. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σας εγγυόμαστε ότι η γλυκιά γεύση θα δώσει άλλη διάσταση στα πιάτα σας. Η συνταγή του «απρόοπτου» Όταν η πείνα ή οι φίλοι σας χτυπούν ξαφνικά την πόρτα, πρέπει να βρείτε μια ιδέα για να γεμίσετε γρήγορα τα πιάτα. Αυτοσχεδιάστε στην κουζίνα σας με μία πίτσα. Πίτσα Υλικά Έτοιμη ζύμη 1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο Ζαμπόν, Λουκάνικο Τριμμένο τυρί ένταμ Πιπεριές κομμένες σε λωρίδες Μανιτάρια ΡίγανηΔιαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/home/cooking/article/188186/ti-na-mageirepso-shmera-10-kathhmerines-protaseis.html
Πηγή: http://www.in2life.gr

«Τι να φτιάξω πάλι σήμερα;», «Όχι, ζυμαρικά φάγαμε και χτες», «Πάλι κρέας να μαγειρέψω;»: Είναι ο εσωτερικός μονόλογος κάθε νοικοκυράς ή κάθε εργένη που αγαπά την κουζίνα. Αν αναρωτιέστε κι εσείς τι να βάλετε σήμερα στο «τσουκάλι», σας προτείνουμε μερικές νόστιμες ιδέες για να μυρίσει το σπίτι σας από μαγειρεμένο φαγητό, μέσα σε λίγο χρόνο.Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/home/cooking/article/188186/ti-na-mageirepso-shmera-10-kathhmerines-protaseis.html
Πηγή: http://www.in2life.gr

«Τι να φτιάξω πάλι σήμερα;», «Όχι, ζυμαρικά φάγαμε και χτες», «Πάλι κρέας να μαγειρέψω;»: Είναι ο εσωτερικός μονόλογος κάθε νοικοκυράς ή κάθε εργένη που αγαπά την κουζίνα. Αν αναρωτιέστε κι εσείς τι να βάλετε σήμερα στο «τσουκάλι», σας προτείνουμε μερικές νόστιμες ιδέες για να μυρίσει το σπίτι σας από μαγειρεμένο φαγητό, μέσα σε λίγο χρόνο.Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/home/cooking/article/188186/ti-na-mageirepso-shmera-10-kathhmerines-protaseis.html
Πηγή: http://www.in2life.gr

«Τι να φτιάξω πάλι σήμερα;», «Όχι, ζυμαρικά φάγαμε και χτες», «Πάλι κρέας να μαγειρέψω;»: Είναι ο εσωτερικός μονόλογος κάθε νοικοκυράς ή κάθε εργένη που αγαπά την κουζίνα. Αν αναρωτιέστε κι εσείς τι να βάλετε σήμερα στο «τσουκάλι», σας προτείνουμε μερικές νόστιμες ιδέες για να μυρίσει το σπίτι σας από μαγειρεμένο φαγητό, μέσα σε λίγο χρόνο. Η συνταγή του φοιτητή Αν η μοίρα σε έριξε κάπου μακριά από τον έλεγχο, αλλά και από την μαγειρική φροντίδα της μαμάς, δεν υπάρχει λόγος να «επιχορηγείς» κάθε μέρα τα fast food της γειτονιάς. Μπορείς εύκολα να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον άγνωστο μέχρι τώρα χώρο της κουζίνας για να ετοιμάσεις μια εύκολη συνταγή που θα σου θυμίσει το φαγητό που ζητούσες συχνά στο πατρικό σου σπίτι. Μακαρονάδα με κιμά Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι. Εν τω μεταξύ σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού αυτό ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα ή και παραπάνω αν χρειαστεί, για να «ρουφήξει» τα υγρά. Στην μεγαλύτερη κατσαρόλα έχουμε ρίξει τα μακαρόνια και τα βράζουμε για λίγα λεπτά (8-10), προσθέτοντας λίγο πριν ετοιμαστούν δύο κουταλιές λάδι. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. Η δική σας σπιτική μπολονέζ είναι έτοιμη γρήγορα και εύκολα. Αφού μάθετε τα «κατατόπια» μπορείτε να προσθέτετε στον κιμά διάφορα μπαχαρικά και να παίξετε με τις γεύσεις. Η συνταγή για την παρέα Ετοιμάζεστε να φιλοξενήσετε και σήμερα μία από τις συγκεντρώσεις της παρέας. Δεν γλιτώνετε το «τραπέζωμα», αφού και η φιλία περνάει από το στομάχι. Δοκιμάστε να «ντύσετε» το αγαπημένο κοτόπουλο με μια γλυκιά σάλτσα και θα έχετε μια γευστική πρόταση που θα κάνει τους φίλους σας να γλείφουν στην κυριολεξία τα δάχτυλά τους. Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού Υλικά για 6 άτομα 6 μπούτια κοτόπουλου 1 πακέτο άγριο ρύζι 3 κουταλιές μέλι 1 λεμόνι στυμμένο 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο Φτιάχνουμε τη σάλτσα, αναμιγνύοντας το μέλι, το λεμόνι, το λάδι και το σκόρδο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. Το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου τρία τέταρτα στους 180 βαθμούς. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σας εγγυόμαστε ότι η γλυκιά γεύση θα δώσει άλλη διάσταση στα πιάτα σας. Η συνταγή του «απρόοπτου» Όταν η πείνα ή οι φίλοι σας χτυπούν ξαφνικά την πόρτα, πρέπει να βρείτε μια ιδέα για να γεμίσετε γρήγορα τα πιάτα. Αυτοσχεδιάστε στην κουζίνα σας με μία πίτσα. Πίτσα Υλικά Έτοιμη ζύμη 1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο Ζαμπόν, Λουκάνικο Τριμμένο τυρί ένταμ Πιπεριές κομμένες σε λωρίδες Μανιτάρια ΡίγανηΔιαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/home/cooking/article/188186/ti-na-mageirepso-shmera-10-kathhmerines-protaseis.html
Πηγή: http://www.in2life.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s