Διανύουμε την Εβδομάδα Καρδιάς: 22 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2014

Καρδιά, γυναίκα

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε το 1999 και διοργανώνεται έκτοτε κάθε χρόνο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών.

Τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο, ενώ περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο διεθνώς από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης, το ποσοστό θνησιμότητας υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί σε 23 εκατομμύρια μέχρι το 2030, ανέφερε ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ. Λοΐζος Αντωνιάδης, σε συνέντευξη Τύπου της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου
«Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς για το 2014 είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον και στο πόσο σημαντικά μπορεί να επηρεάσει, μειώνοντας ή αυξάνοντας τους παράγοντες κινδύνου για καρδιοαγγειακά νοσήματα”, είπε, τονίζοντας τη σημασία της αρμονίας με το περιβάλλον.

“Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2014 προστάζει να στρέψουμε την προσοχή μας στην διαμόρφωση υγιεινών συνθηκών στο περιβάλλον, στο σπίτι, στην εργασία, στην κοινότητα καθώς και σε εθνικό επίπεδο, κάνοντας εισηγήσεις για μικρές αλλά πολύ σημαντικές αλλαγές που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου», πρόσθεσε.

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 11 το πρωί έως τις 2 το απόγευμα θα στηθούν περίπτερα σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, όπου Καρδιολόγοι, Νοσηλευτές και Εθελοντές θα ενημερώνουν το κοινό για θέματα πρόληψης των καρδιοπαθειών.

Παράλληλα θα γίνεται μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού και θα μοιράζεται διαφωτιστικό υλικό και αναμνηστικά δωράκια.

Τα περίπτερα ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού θα βρίσκονται: Λευκωσία: Στην αρχή της οδούς Λήδρας (Πλατεία Ελευθερίας), Λεμεσός: Στο My Mall, Λάρνακα: Στην πλατεία Αγίου Λαζάρου, Πάφος: Στο Kings Avenue Mall

ΠΗΓΗ: sansimera.gr /  ikypros.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s