ΕΙΔΗΣΕΙΣ- για Ελλλάδα

Παρασκευή – 3 Οκτωμβρίου

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περίπου στις 6.10 το απόγευμα σε πολλές περιοχής της Αχαΐας, της Ηλείας της Αιτωλοακαρνανίας, μέχρι και την Αττική.
Σύμφωνα με τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Αχαΐας.

Σάββατο – 4 Οκτωμβρίου

Στις 3:12 σήμερα τα ξημερώματα (Σάββατο) καταγράφηκε δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 148 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας και 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης, κοντά στη Δημητσάνα με εστιακό βάθος δύο χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινα έντονα αισθητός σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο.

Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών έγινε επίσης στις 15:27, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 380 χλμ νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 14χλμ ανατολικά της Σητείας.
Απολάμβανε ηλεκτρικό ρεύμα ... απολύτως δωρεάν!  37χρονος που συνελήφθη για υποκλοπή
Χωρίς ρέυμα για πολλές ώρες η Ρόδος
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε από τις 5:20 τα ξημερώματα του Σαββάτου μέχρι και το μεσημέρι ολόκληρο το νησί της Ρόδου, εξαιτίας σοβαρής βλάβης που σημειώθηκε σε μια μονάδα του ΑΗΣ Σορωνή. Εκτός λειτουργίας ετέθη και η παραγωγή ρεύματος από το αιολικό πάρκο της Ρόδου, με αποτέλεσμα η επανεκκίνηση του εργοστασίου να καταστεί εξαιρετικά δύσκολη.
Βενιζέλος: Δεν χρειαζόμαστε πλέον την Τρόικα

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα και να ξεκινήσει την έξοδό της από την κρίση και το μνημόνιο, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος αναφέρει: «Έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε την έξοδό μας από την κρίση και το μνημόνιο. Αλλά ο πρώτος παράγοντας για μια πραγματική αλλαγή είναι η πολιτική σταθερότητα, μια νέα αφήγηση και η εμπιστοσύνη των πολιτών στις προοπτικές της ζωής μετά την κρίση».
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός ακόμα προγράμματος για την Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος το αποκλείει και τονίζει:
«Στόχος μας είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε συζήτηση για ένα νέο πρόγραμμα, γιατί σε οικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε χωρίς αυτό. Δεν χρειαζόμαστε πλέον την Τρόικα».
Απαντά, δε, εμμέσως καταφατικά στην ερώτηση αν οι Βρυξέλλες έκαναν λάθος «με τη σκληρότητα των περικοπών». «Αυτή η γρήγορη και σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή δεν ήταν επιλογή μας» λέει.
Σχετικά με τη μεγάλη δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος αναλαμβάνει μέρος της ευθύνης. «Απόφασή μας ήταν να πολεμήσουμε μόνοι μας την κρίση, χωρίς την απαραίτητη συναίνεση και τη συνευθύνη των άλλων κομμάτων, ειδικά των συντηρητικών της ΝΔ» αναφέρει.
Επίσης, αποδίδει την πτώση του ΠΑΣΟΚ στο γεγονός ότι η κοινωνική του βάση είναι πολύ δύσκολο ν΄αποδεχτεί μια αντίστροφη πορεία, από εκείνη που ακολουθούσε το Κίνημα. Εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ανακτήσει τη βάση του με το «να ανασυντάξει τη Δημοκρατική Παράταξη, την κεντροαριστερά».
Χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «παράδοξο φαινόμενο», που, ωστόσο, έχει ενσωματώσει μέρος της αντίδρασης της βάσης του ΠΑΣΟΚ και επιπλέον, αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται τον θυμό του κόσμου, αλλά, προσθέτει, «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β».
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s