Γυάλινο δάπεδο απέκτησε ο Πύργος του Αϊφελ που προκαλεί ίλιγγο (εικόνες και βίντεο)

Τέσσερα μικρά τμήματα στον πρώτο όροφο του Πύργου του Άιφελ απέκτησαν γυάλινο πάτωμα και η θέα πλέον προς την Πόλη του Φωτός είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ. Το γυάλινο πάτωμα τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της ανακαίνισης που γίνεται εδώ και δύο χρόνια στο σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού, με το συνολικό κόστος να αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

https://i1.wp.com/static.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image-477x/article/78182-174412.jpg

Ο πρώτος όροφος, που βρίσκεται σε ύψος 57 μέτρων από το έδαφος, θεωρείται το πιο «ξεχασμένο» σημείο του Πύργου, με τους υπεύθυνους του τουριστικού αξιοθέατου να επιθυμούν να προσελκύσουν επισκέπτες και σε αυτό το κομμάτι.

Στο συγκεκριμένο σημείο πρόσβαση έχουν και άτομα με κινητικά προβλήματα, ωστόσο δεν ενδείκνυται για όσους φοβούνται τα ύψη. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν από τη δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό. Οι τουρίστες δηλώνουν εντυπωσιασμένοι και έτοιμοι να δεχθούν την πρόκληση για ακόμα πιο ιδιαίτερες selfie.

Τα παιδιά είναι αυτά που τολμούν να περπατήσουν ή ακόμη και να χοροπηδούν στη γυάλινη επιφάνεια του παρατηρητηρίου στον πρώτο όροφο του Πύργου του Αϊφελ.

Περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τον Πύργο του Άιφελ κάθε χρόνο, ενώ μόλις το 15% από αυτούς είναι Γάλλοι πολίτες. Το δημοφιλές αξιοθέατο κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και με ύψος 324 μέτρων, αποτελούσε το υψηλότερο κτήριο του κόσμου, μέχρι το 1930 που χτίστηκε το μέγαρο της Κράισλερ στη Νέα Υόρκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Πηγή: allgreeks.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s